Prohlížení Zemědělská fakulta dle autora "Samková, Eva"
-
Senzorické hodnocení vybraných sýrů a analogových produktů
Lafatová, Veronika (Jihočeská univerzita, 2015)Diplomová práce se zabývá hodnocením tavených plátkových výrobků (sýrů a analogů). Za tímto účelem byla uskutečněna senzorická analýza těchto výrobků, pořadová zkouška a dotazníkový průzkum. Hodnocení provedlo celkem 65 ... -
Sledování růstu kulturní mikroflóry v jogurtu v průběhu minimální doby trvanlivosti
Leherová, Hana (Jihočeská univerzita, 2013)Cílem diplomové práce bylo sledovat počet mikroorganismů jogurtové kultury Lactobacillus delbrueckii subsp. bulgaricus a Streptococcus salivarius subsp. thermophilus ve vybraných jogurtech po ukončení zracího procesu a ... -
Složení mléčného tuku skotu v závislosti na pořadí laktace
Hanzlíková, Klára (Jihočeská univerzita, 2012)Cílem této diplomové práce bylo posouzení spektra mastných kyselin mléčného tuku dojnic ve vybraném zemědělském podniku v závislosti na pořadí laktace a vysvětlení příčin rozdílů. -
Spektrum mastných kyselin mléčného tuku skotu při změnách krmné dávky
Volšická, Jolana (Jihočeská univerzita, 2011)Tato diplomová práce se zabývá složením mléčného tuku a zastoupením mastných kyselin v mléčném tuku skotu. Dále se věnuje faktorům, které ovlivňují zastoupení mastných kyselin v mléčném tuku - zejména vlivu krmné dávky. ... -
Stanovení probiotických mikroorganismů ve vybraných kysaných mléčných produktech
Korandová, Květa (Jihočeská univerzita, 2014)Cílem práce bylo sledovat zastoupení probiotických mikroorganismů ve vybraných kysaných mléčných produktech. Pro stanovení kmenů Lactobacillus delbrueckii ssp. bulgaricus, Streptococcus salivarius ssp. thermophilus a rod ... -
Stanovení reziduí antibiotik v mléce léčených dojnic
Střelečková, Veronika (Jihočeská univerzita, 2014) -
Syřitelnost kravského a kozího mléka
Pecová, Lenka (Jihočeská univerzita, 2017)Diplomová práce pojednává o dvou technologických vlastnostech určujících kvalitu mléka, syřitelnosti a kysací schopnosti, které jsou ovlivněny velkým množstvím faktorů. Cílem práce bylo na základě získaných analýz posoudit ... -
Systémy kontroly jakosti mléka v České republice
Trávníčková, Michaela (Jihočeská univerzita, 2012)Předložená práce byla zaměřena na zmapování situace týkající se systémů kontrol jakosti mléka v České republice (Evropské unii) a posouzení problematiky kontroly jakosti mléka jak z hlediska zpeněžování, tak z hlediska ... -
Viskozita a kyselost vybraných druhů bílých jogurtů
Bártová, Zuzana (Jihočeská univerzita, 2015)Cílem diplomové práce bylo posoudit kyselost a viskozitu bílých jogurtů v závislosti na různém přídavku sušeného odstředěného mléka a pomocí některé z metod senzorické analýzy vyhodnotit vnímání těchto vlastností mladými ... -
Vliv nutričně významných látek na vybrané senzorické vlastnosti mléčných výrobků
Hradilová, Kristina (Jihočeská univerzita, 2021)Cílem diplomové práce bylo posoudit chemické složení a vybrané vlastnosti sýrů a jogurtů, do kterých bylo přidáno různé množství sušeného odstředěného mléka (SOM). V literární rešerši je zmíněna charakteristika a dělení ... -
Vliv polymorfismu vybraných enzymů na zastoupení mastných kyselin mléčného tuku skotu
Svobodová, Martina (Jihočeská univerzita, 2021)Cílem diplomové práce bylo stanovit genotypy polymorfních variant některých kandidátních lokusů v genech AGPAT6 a LEP a vyhodnotit vliv těchto polymorfních variant na mléčnou užitkovost a na zastoupení mastných kyselin ... -
Vliv vybraných demografických faktorů na senzorické hodnocení a přijatelnost konzumních druhů mlék
Tomášková, Denisa (Jihočeská univerzita, 2021)Diplomová práce se zabývala senzorickým hodnocením vybraných druhů mlék (čerstvé a trvanlivé; obě ve variantě plnotučné a polotučné) a jejich přijatelnosti v závislosti na demografických faktorech. Dalším cílem bylo ... -
Vybrané parametry jakosti mléka u léčených dojnic
Hrubešová, Kristýna (Jihočeská univerzita, 2014)Práce se zabývá sledováním vybraných ukazatelů kvality mléka včetně reziduí inhibičních látek (RIL) v mléce dojnic léčených vybranými skupinami antibiotik. Součástí práce je analýza vybraných faktorů, které na tyto ukazatele ... -
Vyhodnocení kvality mléka ve vybraných zemích Evropské unie
Pokorný, Martin (Jihočeská univerzita, 2021)Diplomová práce se zabývá posouzením kvalitativních ukazatelů dodávek syrového kravského mléka v rámci Evropské unie (EU) a České republiky (ČR), v závislosti na roku a průběhu roku. V rámci EU byly zjištěny průměrné hodnoty ... -
Vyhodnocení výsledků veterinárních kontrol v oblasti hygieny potravin
Marková, Aneta (Jihočeská univerzita, 2017)Nad zdravotní nezávadností je vykonáván veterinární hygienický dozor ve všech fázích výrobního procesu, od získávání surovin až po prodej živočišných produktů. Cílem diplomové práce bylo vyhodnotit výsledky kontrol prováděných ... -
Výskyt biogenních aminů a polyaminů ve zrajících sýrech po ukončení doby spotřeby
Vodehnalová, Klára (Jihočeská univerzita, 2012)Cílem této práce bylo sledovat výskyt biogenních aminů a polyaminů ve vybraných typech zrajících sýrů a zhodnocení jejich obsahů od uplynutí doby spotřeby. Obsah biogenních aminů a polyaminů ve vybraných vzorcích byl ... -
Výskyt biologicky účinných aminů a polyaminů ve vybraných druzích zrajících sýrů
Pojer, Pavel (Jihočeská univerzita, 2011)Cílem mé diplomové práce proto bylo zjišťování výskytu biogenních aminů (BA) a polyaminů (PA) ve vybraných druzích zrajících sýrů a sledování obsahu biogenních aminů a polyaminů v den minimální trvanlivosti a týden po ... -
Zahuštěné a sušené mléčné výrobky a jejich využití v potravinářském a krmivářském průmyslu
Varousová, Petra (Jihočeská univerzita, 2021)Cílem diplomové práce bylo posoudit využití a preference zahuštěných a sušených mléčných výrobků. Pro tento účel byly vytvořeny dva dotazníky. Dotazníkového šetření zaměřeného na využití a preference potravinářských produktů ... -
Zastoupení mastných kyselin v mléčném tuku dojnic a ve vybraném mléčném produktu
Mašková, Gabriela (Jihočeská univerzita, 2018)Diplomová práce pojednává o změnách v zastoupení mastných kyselin v mléce krav. Cílem práce bylo posoudit zastoupení mastných kyselin v mléce a následně v jogurtu z něho vyrobeného. V práci byl rovněž posouzen vliv managementu ... -
Zastoupení mastných kyselin v mléčném tuku koz a ve vybraném mléčném produktu
Pecová, Lenka (Jihočeská univerzita, 2017)Při technologickém zpracování suroviny nastávají v mléce změny, které mají vliv i na vlastnosti mléčného tuku. Mléčné výrobky mohou mít v porovnání s původní surovinou odlišné vlastnosti. Chemické a mikrobiální pochody ...