Prohlížení Zemědělská fakulta dle názvu
Zobrazují se záznamy 2091-2110 z 3421
-
Sektorový operační program zemědělství a jeho hodnocení
(Jihočeská univerzita, 2008)Cílem této práce je seznámit se s možnostmi čerpání finančních prostředků pro Českou republiku jako člena EU. Jsou uvedeny přehledy možností čerpání ze strukturálních fondů EU a předvstupní finanční pomoci. Práce je zaměřena ... -
Senzorická jakost jogurtů v závislosti na různém složení ovocného podílu
(Jihočeská univerzita, 2018)Diplomová práce je rozdělena na literární rešerši a zpracování vlastního výzkumu. Literární rešerše se zabývá klasifikací, složením a technologickými postupy při výrobě jogurtů. Dále je zde kapitola o metodách a využití ... -
Senzorická jakost jogurtů v závislosti na technologii výroby
(Jihočeská univerzita, 2011)Cílem této diplomové práce bylo vyhodnotit prostřednictvím senzorické analýzy vybrané druhy jogurtů a to na základě dvou technologií výroby, kterými jsou metoda tanková a metoda termostatová. Byly vybrány 4 druhy bílých ... -
Senzorické hodnocení a preference vybraných mléčných produktů
(Jihočeská univerzita, 2020) -
Senzorické hodnocení a přijatelnost mlékárenských výrobků s náhradou mléčného tuku
(Jihočeská univerzita, 2021)Senzorická kvalita mléčných výrobků, u nichž byl mléčný tuk nahrazen tukem rostlinným, může mít vliv na preference spotřebitelů. Cílem práce bylo posoudit senzorické vlastnosti mléčných produktů a produktů, u nichž byla ... -
Senzorické hodnocení konzumních mlék v závislosti na technologii výroby
(Jihočeská univerzita, 2012)Cílem diplomové práce bylo hodnocení konzumních mlék různě tepelně ošetřených pomocí preferenčních testů. Součástí práce byl dotazníkový průzkum provedený na základě navrženého dotazníku. -
Senzorické hodnocení nealkoholických piv v závislosti na technologii výroby
(Jihočeská univerzita, 2013)Cílem této diplomové práce bylo senzorické posouzení nealkoholických piv v závislosti na technologii výroby. Pomocí senzorické analýzy bylo hodnoceno deset vzorků nealkoholických piv od různých pivovarů. Nealkoholická piva ... -
Senzorické hodnocení trvanlivého masného výrobku v závislosti na technologii výroby.
(Jihočeská univerzita, 2011)Tato diplomová práce se zabývá senzorickou analýzou vybraných druhů trvanlivých masných výrobků v závislosti na technologii výroby. Jejím cílem je pomocí senzorického hodnocení a poté statistického vyhodnocení porovnat ... -
Senzorické hodnocení vybraného druhu masného výrobku v závislosti na technologii výroby
(Jihočeská univerzita, 2013)Tématem diplomové práce je senzorické hodnocení vybraného druhu masného výrobku v závislosti na technologii výroby. Práce se zabývá zjištěním postoje spotřebitelů k paštikám a dále podle vybraných senzorických metod ... -
Senzorické hodnocení vybraného druhu masného výrobku v závislosti na výrobci.
(Jihočeská univerzita, 2011)Diplomová práce popisuje problematiku senzorického hodnocení potravin a potravinářských produktů, konkrétně senzorické hodnocení vybraného druhu masného produktu v závislosti na výrobci. Pro senzorické hodnocení byl vybrán ... -
Senzorické hodnocení vybraných mléčných produktů
(Jihočeská univerzita, 2012)Cílem diplomové práce bylo provést pomocí některé z metod senzorické analýzy vyhodnocení vybraných mléčných produktů. Na základě navrženého dotazníku se provedl zároveň průzkum týkající se spotřeby a obliby vybraných ... -
Senzorické hodnocení vybraných obilných nápojů
(Jihočeská univerzita, 2019)Cílem diplomové práce bylo senzorické a nutriční hodnocení rostlinných nápojů. Analýza se zaměřila na rýžové a ovesné nápoje. Část populace má zdravotní problémy při konzumaci mléka. Určitou náhradou tak mohou být nápoje ... -
Senzorické hodnocení vybraných sýrů a analogových produktů
(Jihočeská univerzita, 2015)Diplomová práce se zabývá hodnocením tavených plátkových výrobků (sýrů a analogů). Za tímto účelem byla uskutečněna senzorická analýza těchto výrobků, pořadová zkouška a dotazníkový průzkum. Hodnocení provedlo celkem 65 ... -
Separace odtoku na datech z povodí Jenínského toku za použití různých metod
(Jihočeská univerzita, 2013)Cílem této diplomové práce je popsat a porovnat různé metody separace odtoku. K tomu je nezbytné vyjasnit základní hydrologické pojmy, které jsou důležité pro pochopení vodního režimu krajiny. Dlouhodobým sledováním vodního ... -
Separace vybraných frakcí kyselých proteinů z hlíz brambor (Solanum tuberosum L.) pomocí chromatografických technik
(Jihočeská univerzita, 2013)Tato diplomová práce pojednává o kyselých proteinech obsažených v hlízách bramboru hlíznatého (Solanum tuberosum L.), respektive jejich separaci pomocí chromatografických technik. Jako materiál byly zvoleny hlízy dvou odrůd ... -
Setí při minimalizaci zpracování půdy
(Jihočeská univerzita, 2006) -
Sezónní dynamika vybraných krevních parametrů u vybraných masných plemen ovcí chovaných v podhorských podmínkách
(Jihočeská univerzita, 2009)Chov ovcí je v současnosti znovu se rozvíjejícím odvětvím zemědělství. Plemena ovcí charollais, suffolk, šumavská ovce a valaška chovaná v obdobných podmínkách byla sledována v letech 2007 a 2008. V jarním a podzimním ... -
Sezónní změny metabolického profilu dojených krav
(Jihočeská univerzita, 2014)V teoretické části mé diplomové práce bylo cílem zpracovat přehled literatury, která se zabývá chovem, výživou a zdravotními problémy dojených plemen skotu v České republice a významem preventivních metabolických vyšetření. ... -
SEZÓNNÍ ZMĚNY V KVALITĚ SRSTI KONÍ
(Jihočeská univerzita, 2007)Cílem práce bylo zjištění změn v délce, tloušťce a hustotě srsti koní vzhledem k sezóně roku, způsobu ustájení, pohlaví a věku. Porovnání letní a zimní srsti na pěti částech těla.Vzorky byly odebírány po dobu 24 měsíců od ... -
Sezónní změny v užitkovosti a plodnosti krav v souvislosti s teplotními a vlhkostními poměry prostředí
(Jihočeská univerzita, 2014)Vysoká úroveň plodnosti a mléčné užitkovosti patří mezi hlavní předpoklady rentability podniku. Jestliže nejsou plně zajištěny všechny životní potřeby dojnic, nelze očekávat příznivé výsledky. Lidský faktor má v zajišťování ...