Prohlížení Zemědělská fakulta dle autora "Samková, Eva"
-
Zastoupení mastných kyselin v mléčném tuku koz.
Samohejlová, Kamila (Jihočeská univerzita, 2012)Práce se zabývá posouzením zastoupení mastných kyselin v mléčném tuku koz na vybrané farmě a sledováním zastoupení významných mastných kyselin v rámci vybraných faktorů. Odběry vzorků proběhly v letech 2010 a 2011, byly ... -
Zastoupení vybraných mastných kyselin v mléčném tuku dojnic a koz
Kala, Robert (Jihočeská univerzita, 2014)Mléčný tuk je nositelem mnoha funkcí. Má vliv na biologické, chemické, senzorické a technologické vlastnosti mléka. V České republice je konzumováno a zpracováváno především mléko kravské, kozí a ovčí. Cílem bylo zaměřit ... -
Změny kyselosti sýrů ementálského typu v průběhu zrání
Randlová, Monika (Jihočeská univerzita, 2014)Diplomová práce byla zaměřena na faktory ovlivňující zrání sýra, především první fázi. V literárním přehledu byl zpracován průběh zrání sýrů, což je komplexní souhrn změn způsobených syřidlovými enzymy a enzymatickou ... -
Změny v chemickém složení syrového kravského mléka v průběhu roku
Dušek, Aleš (Jihočeská univerzita, 2011)Cílem práce bylo analyzovat výsledky syrového mléka podle těchto kvalitativních ukazatelů: obsah tuku, obsah bílkovin, obsah močoviny, obsah kaseinu, obsah tukuprosté sušiny, obsah laktózy a bod mrznutí. Data byla hodnocena ...