• Zastoupení mastných kyselin v mléčném tuku koz. 

      Samohejlová, Kamila (Jihočeská univerzita, 2012)
      Práce se zabývá posouzením zastoupení mastných kyselin v mléčném tuku koz na vybrané farmě a sledováním zastoupení významných mastných kyselin v rámci vybraných faktorů. Odběry vzorků proběhly v letech 2010 a 2011, byly ...
    • Zastoupení vybraných mastných kyselin v mléčném tuku dojnic a koz 

      Kala, Robert (Jihočeská univerzita, 2014)
      Mléčný tuk je nositelem mnoha funkcí. Má vliv na biologické, chemické, senzorické a technologické vlastnosti mléka. V České republice je konzumováno a zpracováváno především mléko kravské, kozí a ovčí. Cílem bylo zaměřit ...
    • Změny kyselosti sýrů ementálského typu v průběhu zrání 

      Randlová, Monika (Jihočeská univerzita, 2014)
      Diplomová práce byla zaměřena na faktory ovlivňující zrání sýra, především první fázi. V literárním přehledu byl zpracován průběh zrání sýrů, což je komplexní souhrn změn způsobených syřidlovými enzymy a enzymatickou ...
    • Změny v chemickém složení syrového kravského mléka v průběhu roku 

      Dušek, Aleš (Jihočeská univerzita, 2011)
      Cílem práce bylo analyzovat výsledky syrového mléka podle těchto kvalitativních ukazatelů: obsah tuku, obsah bílkovin, obsah močoviny, obsah kaseinu, obsah tukuprosté sušiny, obsah laktózy a bod mrznutí. Data byla hodnocena ...