Prohlížení Zemědělská fakulta dle autora "Smetana, Pavel"
-
Vliv použitých sladidel na senzorické vlastnosti džemů z vybraných druhů ovoce
Pihlík, Pavel (Jihočeská univerzita, 2017)V mé diplomové práci se zabývám rozdělením a použitím sladidel při výrobě ovocných pomazánek. V teoretické části se zaměřuji na rozdělení sladidel a jejich klasifikaci. Dále také uvádím postupy výroby a rozdělení ovocných ... -
Vliv použitých sladidel na senzorické vlastnosti nápojů z vybraných druhů ovoce
Prayer, Radek (Jihočeská univerzita, 2017)Předmětem práce bylo senzorické zhodnocení použitých sladidel v nápojích z vybraných druhů ovoce. V rámci senzorické analýzy byl použit jablečný mošt a dále hruškový, meruňkový, višňový a černorybízový nektar. Tyto nápoje ... -
Vliv různých typů porážecích linek na výskyt vad vepřového masa (PSE)
Černá, Lenka (Jihočeská univerzita, 2013)Hlavním úkolem diplomové práce bylo porovnání různých typů porážecích linek a jejich vliv na výskyt vad vepřového masa se zaměřením na PSE vadu masa. Výzkum byl zaměřen především na porážecí linky, které využívají technologii ... -
Vliv skladovacích podmínek na kvalitativní ukazatele masa lovné zvěře
Maurer, Jan (Jihočeská univerzita, 2016)Tato práce se zabývá problematikou zdravotní nezávadnosti zvěřiny a především jejím vhodným skladováním. Snahou je najít vztahy mezi chlazením a mražením zvěřiny s cílem přinést hlubší náhled do problematiky práce s masem ... -
Vliv systému HACCP na kvalitu masných výrobků
Kocinová, Marie (Jihočeská univerzita, 2014)V této diplomové práci byla provedena podrobná analýza celého systému HACCP ve firmě Libor Novák výroba masa, uzenin a specialit. Systém HACCP v uvedené firmě byl porovnán s dostupnými literárními poznatky a byly navrženy ... -
Vliv technologie balení na trvanlivost produktů
Rykrová, Lucie (Jihočeská univerzita, 2011)Mikrobiologická kvalita potravin je důležitá jak z důvodu hygienického, tak zdravotního a má nemalý vliv na údržnost potravin. Cílem této diplomové práce bylo zhodnotit vzorky masných výrobků z hlediska kontaminace ... -
Vliv vybraných faktorů na kvalitativní ukazatele hovězího masa a zpracování výsledků ve formě webové aplikace
Holboj, Martin (Jihočeská univerzita, 2014)Hovězí maso je biologicky velmi hodnotné, má vysoký obsah esenciálních aminokyselin, železa a vitamínu B2. Práce je zaměřena na zjištění vlivu oblasti na obsah vybraných mastných kyselin v mase skotu plemene české strakaté ... -
Vliv vybraných parametrů na kvalitu masných výrobků
Roušal, Jiří (Jihočeská univerzita, 2015)Tato diplomová práce se zabývá senzorickou analýzou vybraných druhů trvanlivých masných výrobků v závislosti na technologii výroby. Jejím cílem je pomocí senzorického hodnocení a poté statistického vyhodnocení porovnat, ... -
Vliv změny užitné hodnoty produktů na kvalitu vybraných druhů výrobků
Sabolová, Jana (Jihočeská univerzita, 2014) -
Vybrané kvalitativní ukazatele jednodruhových medů z oblastí České republiky
Juráková, Andrea (Jihočeská univerzita, 2015)Tématem diplomové práce je porovnání vybraných kvalitativních ukazatelů u vzorků jednodruhových medů získaných z oblastí České republiky a u vzorků medů prodávaných v různých prodejních sítích v České republice. Teoretická ... -
Způsoby hodnocení zdravotní nezávadnosti potravin a jejich vliv na kvalitu výrobku v letech 1995-2008
Mánková, Lucie (Jihočeská univerzita, 2011)Cílem práce je posoudit změnu kritérií pro hodnocení zdravotní nezávadnosti potravin živočišného původu a zaměřit se na to, jaký vliv měla tato změna na jakost a kvalitu výrobků. Zpracovat přehledně systém hodnocení zdravotní ...