Prohlížení Zemědělská fakulta dle názvu
Zobrazují se záznamy 943-962 z 3421
-
Krizový management jako součást podnikového řízení
(Jihočeská univerzita, 2005) -
Krizový management jako součást řízení vybrané instituce
(Jihočeská univerzita, 2007)Cílem diplomové práce je vymezit vztah mezi krizovým managementem a podnikovým řízením a navrhnout možné aplikace zavádění zásad krizového managementu do řízení institucí. Šetření probíhalo v letech 2003 - 2005. ... -
Kryptosporidiové a mikrospordidiové infekce ve chovech prasat
(Jihočeská univerzita, 2008)Kryptosporidie a mikrosporidie jsou celosvětově rozšíření oportunní paraziti. Vzhledem k jejich širokému hostitelskému spektru a zootickému potenciálu přestavují významné riziko pro imunodeficitní jedince, zejména AIDS ... -
Kryptosporidiové infekce volně žijících a zájmově chovaných holubů
(Jihočeská univerzita, 2021)Předmětem této práce bylo vyhodnocení výskytu a prevalence infekce kryptosporidií u domácích a divokých holubů (Columbiformes). Celkem 603 vzorků, (389 od domácích a 214 od divokých holubů) ze 14 farem a 11 lokalit, bylo ... -
Křivoklát jako kulturně historická atraktivita a její využití v cestovním ruchu
(Jihočeská univerzita, 2006) -
Kulhání-Limitující faktor reprodukce skotu
(Jihočeská univerzita, 2018)Jedním ze základních předpokladů dosahování příznivých výrobních a ekonomických výsledků v chovu skotu je vysoká a pravidelná plodnost krav. Mezi nejvýznamnější faktory ovlivňující reprodukci patří zdravotní stav plemenic. ... -
Kulturní atraktivity mikroregionu Ladův kraj a jejich využití v cestovním ruchu
(Jihočeská univerzita, 2006) -
Kulturní atraktivity Strakonic a možnosti jejich využití v cestovním ruchu
(Jihočeská univerzita, 2005) -
Kvalifikace primární půdní organické hmoty podle rychlostní konstanty oxidace v lesních půdách
(Jihočeská univerzita, 2018)Práce byla zaměřena na výzkum obsahu a kvality půdní organické hmoty vybraných lesních půd. V teoretické části práce byly podrobně popsány pojmy důležité pro pochopení daného tématu. V části praktické byly nejdříve vykopány ... -
Kvalita drůbežího masa ve vztahu ke způsobu produkce
(Jihočeská univerzita, 2019)Tématem této práce je kvalita drůbežího masa ve vztahu ke způsobu produkce. V literárním přehledu je popsáno drůbeží maso, jeho spotřeba v České republice a jeho chemické složení. Jsou zde popsány i vybrané metody senzorické ... -
Kvalita masa finálních hybridů prasat
(Jihočeská univerzita, 2012)Cílem diplomové práce bylo podat informace o vlivu genotypu a pohlaví na vybrané ukazatele kvality masa. Do sledování byly zařazeny kombinace finálních hybridů prasat (ČLxČBU)xBO, (ČLxČBU)x(BOxPn), (ČLxČBU)x(DxPn) a ... -
Kvalita nezhumifikované půdní organické hmoty v půdách porostu rostliny Miscanthus × giganteus
(Jihočeská univerzita, 2020)Diplomová práce je zaměřena na pozorování výnosových parametrů rostliny Miscanthus × giganteus a na sledování a porovnání obsahu půdní organické hmoty pod tímto porostem ve dvou variantách (Sečená, Nesečená) a na přilehlém ... -
Kvalita objemných krmiv ve vztahu k ekonomice výroby mléka
(Jihočeská univerzita, 2012)Cílem diplomové práce bylo ve vybraných podnicích zhodnotit úroveň výživy a krmení dojnic ve vztahu k ekonomice výroby mléka a navrhnout případné možnosti pro zlepšení rentability výroby mléka. Byly vybrány celkem čtyři ... -
Kvalita osiv obilnin v České republice
(Jihočeská univerzita, 2015)Kvalitní rozmnožovací materiál je tvořen na poli. Vždy se jedná se o vztah semen a prostředí, který je ovlivněný agrotechnikou. V rámci České republiky byly odebrány vzorky certifikovaných osiv obilnin u vybraných zemědělců, ... -
Kvalita potravinářské pšenice v jižních Čechách
(Jihočeská univerzita, 2013)Kvalita potravinářské pšenice je ve zvoleném podniku hodnocena každoročně u všech dodávek ze zemědělské prvovýroby. V letech 2008 - 2012 byly stanoveny jednotlivé parametry u souborů o velikosti 42 - 222 vzorků, s výjimkou ... -
Kvalita potravinářského výrobku a její vliv na spotřebu
(Jihočeská univerzita, 2015) -
Kvalita potravinářských odrůd pšenice v ZD Hodonice
(Jihočeská univerzita, 2011)Pšenice patří mezi nejdůležitější plodiny na Světě. Největší část osevních ploch pšenice je využívána s cílem dosažení potravinářské kvality. Cílem této práce je posoudit hlavní kritéria kvality zrna pšenice u Zemědělského ... -
Kvalita pšenice
(Jihočeská univerzita, 2016)Hlavním cílem diplomové práce bylo posoudit odolnost vůči porůstání zrna jako základního kvalitativního parametru potravinářské pšenice u vybraných odrůd ozimé pšenice. Pokus byl založen ve vegetačním období 2014/2015 ... -
Kvalita výživy dětí mladšího školního věku
(Jihočeská univerzita, 2011)V diplomové práci se zabývám výživou a stravováním dětí mladšího školního věku. Vlastní výzkum probíhal na ZŠ a ZUŠ Vltava, Bezdrevská 3, České Budějovice a lze ho rozdělit na čtyři části. První část spočívala ve vyhodnocení ... -
Kvalita zrna a možnosti využití tritikale
(Jihočeská univerzita, 2011)V rámci diplomové práce byly ve dvou opakováních porovnány kvalitativní parametry 16-ti odrůd tritikale a jedné odrůdy pšenice. Mezi vybrané parametry patří hmotnost tisíce zrn, objemová hmotnost, velikostní třídění, ...