Zobrazují se záznamy 952-971 z 3421

    • Kvalita drůbežího masa ve vztahu ke způsobu produkce 

      Kadlecová, Lucie (Jihočeská univerzita, 2019)
      Tématem této práce je kvalita drůbežího masa ve vztahu ke způsobu produkce. V literárním přehledu je popsáno drůbeží maso, jeho spotřeba v České republice a jeho chemické složení. Jsou zde popsány i vybrané metody senzorické ...
    • Kvalita masa finálních hybridů prasat 

      Vondrušková, Jana (Jihočeská univerzita, 2012)
      Cílem diplomové práce bylo podat informace o vlivu genotypu a pohlaví na vybrané ukazatele kvality masa. Do sledování byly zařazeny kombinace finálních hybridů prasat (ČLxČBU)xBO, (ČLxČBU)x(BOxPn), (ČLxČBU)x(DxPn) a ...
    • Kvalita nezhumifikované půdní organické hmoty v půdách porostu rostliny Miscanthus × giganteus 

      Skoba, David (Jihočeská univerzita, 2020)
      Diplomová práce je zaměřena na pozorování výnosových parametrů rostliny Miscanthus × giganteus a na sledování a porovnání obsahu půdní organické hmoty pod tímto porostem ve dvou variantách (Sečená, Nesečená) a na přilehlém ...
    • Kvalita objemných krmiv ve vztahu k ekonomice výroby mléka 

      Návara, Drahoslav (Jihočeská univerzita, 2012)
      Cílem diplomové práce bylo ve vybraných podnicích zhodnotit úroveň výživy a krmení dojnic ve vztahu k ekonomice výroby mléka a navrhnout případné možnosti pro zlepšení rentability výroby mléka. Byly vybrány celkem čtyři ...
    • Kvalita osiv obilnin v České republice 

      Benková, Ludmila (Jihočeská univerzita, 2015)
      Kvalitní rozmnožovací materiál je tvořen na poli. Vždy se jedná se o vztah semen a prostředí, který je ovlivněný agrotechnikou. V rámci České republiky byly odebrány vzorky certifikovaných osiv obilnin u vybraných zemědělců, ...
    • Kvalita potravinářské pšenice v jižních Čechách 

      Machovcová, Dana (Jihočeská univerzita, 2013)
      Kvalita potravinářské pšenice je ve zvoleném podniku hodnocena každoročně u všech dodávek ze zemědělské prvovýroby. V letech 2008 - 2012 byly stanoveny jednotlivé parametry u souborů o velikosti 42 - 222 vzorků, s výjimkou ...
    • Kvalita potravinářského výrobku a její vliv na spotřebu 

      Mašek, Robert (Jihočeská univerzita, 2015)
    • Kvalita potravinářských odrůd pšenice v ZD Hodonice 

      Sabáček, Radek (Jihočeská univerzita, 2011)
      Pšenice patří mezi nejdůležitější plodiny na Světě. Největší část osevních ploch pšenice je využívána s cílem dosažení potravinářské kvality. Cílem této práce je posoudit hlavní kritéria kvality zrna pšenice u Zemědělského ...
    • Kvalita pšenice 

      Vokatá, Lucie (Jihočeská univerzita, 2016)
      Hlavním cílem diplomové práce bylo posoudit odolnost vůči porůstání zrna jako základního kvalitativního parametru potravinářské pšenice u vybraných odrůd ozimé pšenice. Pokus byl založen ve vegetačním období 2014/2015 ...
    • Kvalita výživy dětí mladšího školního věku 

      Jurásková, Petra (Jihočeská univerzita, 2011)
      V diplomové práci se zabývám výživou a stravováním dětí mladšího školního věku. Vlastní výzkum probíhal na ZŠ a ZUŠ Vltava, Bezdrevská 3, České Budějovice a lze ho rozdělit na čtyři části. První část spočívala ve vyhodnocení ...
    • Kvalita zrna a možnosti využití tritikale 

      Macháčková, Lenka (Jihočeská univerzita, 2011)
      V rámci diplomové práce byly ve dvou opakováních porovnány kvalitativní parametry 16-ti odrůd tritikale a jedné odrůdy pšenice. Mezi vybrané parametry patří hmotnost tisíce zrn, objemová hmotnost, velikostní třídění, ...
    • Kvalita života ve venkovských obcích v chráněných oblastech a mimo ně případová studie Sušicko 

      Kouřimová, Andrea (Jihočeská univerzita, 2014)
      Hlavním cílem diplomové práce bylo porovnat kvalitu života ve třech obcích v blízkosti města Sušice. Jedné ležící uvnitř národního parku Šumava, druhé ležící v chráněné krajinné oblasti Šumava a třetí obci nacházející se ...
    • Kvalitativní parametry erytrocytů u vybraných druhů zvířat 

      Böhmová, Václava (Jihočeská univerzita, 2015)
      Cílem této diplomové práce je vyhodnotit hematologické ukazatele červených krvinek v závislosti na fyziologickém stavu a užitkovosti u skotu, ovcí a psů. Do hodnocení kvalitativních parametrů červených krvinek bylo zařazeno ...
    • Kvalitativní parametry těstovin z pluchatých pšenic a optimalizace jejich receptur 

      Hrdličková, Barbora (Jihočeská univerzita, 2018)
      Diplomová práce se zabývá kvalitativními parametry těstovin z pluchatých pšenic a následně optimalizací jejich receptur. V práci jsou použity vzorky z pšenice jednozrnky Triticum monococcum L., pšenice dvouzrnky Triticum ...
    • Kvalitativní ukazatele mléka původní valašky 

      Pešinová, Petra (Jihočeská univerzita, 2010)
      Cílem studie bylo vyhodnotit mléčnou užitkovost plemene původní valaška (PV). Sledování probíhalo v letech 2006 - 2009 a bylo do něj zapojeno celkem 123 bahnic. Vzorky byly odebírány z ranního dojení během jednotlivých ...
    • Kvalitativní ukazatele vybraných masných výrobků vyrobených ve standardní a bio- kvalitě 

      Jarošová, Martina (Jihočeská univerzita, 2021)
      Cílem diplomové práce bylo porovnat přítomnost použitých konzervačních látek a základních složek masných výrobků vyrobených v běžné a bio - kvalitě. V praktické části bylo provedeno polarizační měření vzorků obou kvalit ...
    • Kvalitativní vlastnosti nahého a pluchatého ovsa 

      Houdek, Matěj (Jihočeská univerzita, 2014)
      Práce se zabývá kvalitativními vlastnostmi nahého a pluchatého ovsa. Teoretická část obsahuje literární přehled týkající se botanické charakteristiky, využití, postupu pěstování a kvality ovsa. Praktická část se zabývá ...
    • Kvalitativní vlastnosti zrna tritikale 

      Plánská, Vlasta (Jihočeská univerzita, 2014)
      Tritikale je kříženec žita a pšenice. Po obou rodičích získalo dobré vlastnosti. Je tolerantnější k horším pěstitelským podmínkám než pšenice a má dobrý zdravotní stav. Diplomová práce ,,Kvalitativní vlastnosti zrna ...
    • Kvantifikace vlivu srážko-odtokových událostí na celkové odnosy živin z povodí 

      Streitová, Eva (Jihočeská univerzita, 2016)
      Tato diplomová práce se zabývá objasněním vlivu srážko-odtokových událostí na odnos živin z povodí, a jaké srážko-odtokové události jsou hlavní příčinou odnosů. V rámci tohoto bude kvantifikován vliv těchto epizod na povodí ...
    • Kvantitativní analýza stavu znalostí o evropských ještěrkách rodu <i>Podarcis</i> 

      Šindelářová, Monika (Jihočeská univerzita, 2016)
      Tato diplomová práce předkládá zhodnocení stavu znalostí o evropských ještěrkách rodu Podarcis. Jedná se o druhově nejpočetnější rod z čeledi Lacertidae na území Evropy a patří mezi nejvýznamnější zástupce mediteránní ...