Zobrazují se záznamy 955-974 z 3421

    • Kvalita objemných krmiv ve vztahu k ekonomice výroby mléka 

      Návara, Drahoslav (Jihočeská univerzita, 2012)
      Cílem diplomové práce bylo ve vybraných podnicích zhodnotit úroveň výživy a krmení dojnic ve vztahu k ekonomice výroby mléka a navrhnout případné možnosti pro zlepšení rentability výroby mléka. Byly vybrány celkem čtyři ...
    • Kvalita osiv obilnin v České republice 

      Benková, Ludmila (Jihočeská univerzita, 2015)
      Kvalitní rozmnožovací materiál je tvořen na poli. Vždy se jedná se o vztah semen a prostředí, který je ovlivněný agrotechnikou. V rámci České republiky byly odebrány vzorky certifikovaných osiv obilnin u vybraných zemědělců, ...
    • Kvalita potravinářské pšenice v jižních Čechách 

      Machovcová, Dana (Jihočeská univerzita, 2013)
      Kvalita potravinářské pšenice je ve zvoleném podniku hodnocena každoročně u všech dodávek ze zemědělské prvovýroby. V letech 2008 - 2012 byly stanoveny jednotlivé parametry u souborů o velikosti 42 - 222 vzorků, s výjimkou ...
    • Kvalita potravinářského výrobku a její vliv na spotřebu 

      Mašek, Robert (Jihočeská univerzita, 2015)
    • Kvalita potravinářských odrůd pšenice v ZD Hodonice 

      Sabáček, Radek (Jihočeská univerzita, 2011)
      Pšenice patří mezi nejdůležitější plodiny na Světě. Největší část osevních ploch pšenice je využívána s cílem dosažení potravinářské kvality. Cílem této práce je posoudit hlavní kritéria kvality zrna pšenice u Zemědělského ...
    • Kvalita pšenice 

      Vokatá, Lucie (Jihočeská univerzita, 2016)
      Hlavním cílem diplomové práce bylo posoudit odolnost vůči porůstání zrna jako základního kvalitativního parametru potravinářské pšenice u vybraných odrůd ozimé pšenice. Pokus byl založen ve vegetačním období 2014/2015 ...
    • Kvalita výživy dětí mladšího školního věku 

      Jurásková, Petra (Jihočeská univerzita, 2011)
      V diplomové práci se zabývám výživou a stravováním dětí mladšího školního věku. Vlastní výzkum probíhal na ZŠ a ZUŠ Vltava, Bezdrevská 3, České Budějovice a lze ho rozdělit na čtyři části. První část spočívala ve vyhodnocení ...
    • Kvalita zrna a možnosti využití tritikale 

      Macháčková, Lenka (Jihočeská univerzita, 2011)
      V rámci diplomové práce byly ve dvou opakováních porovnány kvalitativní parametry 16-ti odrůd tritikale a jedné odrůdy pšenice. Mezi vybrané parametry patří hmotnost tisíce zrn, objemová hmotnost, velikostní třídění, ...
    • Kvalita života ve venkovských obcích v chráněných oblastech a mimo ně případová studie Sušicko 

      Kouřimová, Andrea (Jihočeská univerzita, 2014)
      Hlavním cílem diplomové práce bylo porovnat kvalitu života ve třech obcích v blízkosti města Sušice. Jedné ležící uvnitř národního parku Šumava, druhé ležící v chráněné krajinné oblasti Šumava a třetí obci nacházející se ...
    • Kvalitativní parametry erytrocytů u vybraných druhů zvířat 

      Böhmová, Václava (Jihočeská univerzita, 2015)
      Cílem této diplomové práce je vyhodnotit hematologické ukazatele červených krvinek v závislosti na fyziologickém stavu a užitkovosti u skotu, ovcí a psů. Do hodnocení kvalitativních parametrů červených krvinek bylo zařazeno ...
    • Kvalitativní parametry těstovin z pluchatých pšenic a optimalizace jejich receptur 

      Hrdličková, Barbora (Jihočeská univerzita, 2018)
      Diplomová práce se zabývá kvalitativními parametry těstovin z pluchatých pšenic a následně optimalizací jejich receptur. V práci jsou použity vzorky z pšenice jednozrnky Triticum monococcum L., pšenice dvouzrnky Triticum ...
    • Kvalitativní ukazatele mléka původní valašky 

      Pešinová, Petra (Jihočeská univerzita, 2010)
      Cílem studie bylo vyhodnotit mléčnou užitkovost plemene původní valaška (PV). Sledování probíhalo v letech 2006 - 2009 a bylo do něj zapojeno celkem 123 bahnic. Vzorky byly odebírány z ranního dojení během jednotlivých ...
    • Kvalitativní ukazatele vybraných masných výrobků vyrobených ve standardní a bio- kvalitě 

      Jarošová, Martina (Jihočeská univerzita, 2021)
      Cílem diplomové práce bylo porovnat přítomnost použitých konzervačních látek a základních složek masných výrobků vyrobených v běžné a bio - kvalitě. V praktické části bylo provedeno polarizační měření vzorků obou kvalit ...
    • Kvalitativní vlastnosti nahého a pluchatého ovsa 

      Houdek, Matěj (Jihočeská univerzita, 2014)
      Práce se zabývá kvalitativními vlastnostmi nahého a pluchatého ovsa. Teoretická část obsahuje literární přehled týkající se botanické charakteristiky, využití, postupu pěstování a kvality ovsa. Praktická část se zabývá ...
    • Kvalitativní vlastnosti zrna tritikale 

      Plánská, Vlasta (Jihočeská univerzita, 2014)
      Tritikale je kříženec žita a pšenice. Po obou rodičích získalo dobré vlastnosti. Je tolerantnější k horším pěstitelským podmínkám než pšenice a má dobrý zdravotní stav. Diplomová práce ,,Kvalitativní vlastnosti zrna ...
    • Kvantifikace vlivu srážko-odtokových událostí na celkové odnosy živin z povodí 

      Streitová, Eva (Jihočeská univerzita, 2016)
      Tato diplomová práce se zabývá objasněním vlivu srážko-odtokových událostí na odnos živin z povodí, a jaké srážko-odtokové události jsou hlavní příčinou odnosů. V rámci tohoto bude kvantifikován vliv těchto epizod na povodí ...
    • Kvantitativní analýza stavu znalostí o evropských ještěrkách rodu <i>Podarcis</i> 

      Šindelářová, Monika (Jihočeská univerzita, 2016)
      Tato diplomová práce předkládá zhodnocení stavu znalostí o evropských ještěrkách rodu Podarcis. Jedná se o druhově nejpočetnější rod z čeledi Lacertidae na území Evropy a patří mezi nejvýznamnější zástupce mediteránní ...
    • Laboratorní vyšetření herpetických infekcí (EBV, CMV) u pacientů Nemocnice České Budějovice, a.s. 

      Chaloupková, Lenka (Jihočeská univerzita, 2020)
      Cílem práce je porovnání tří rutinních vyšetření diagnosticky cílených na průkaz EBV nebo CMV infekce - sérologie, PCR a buněčná imunita. Zhodnocen je soubor pacientů vyšetřených za období 2017 - 2019 v Nemocnici České ...
    • Laparotomické infekce hostitelů střevními a žaludečními kryptosporidiemi 

      Havrdová, Nikola (Jihočeská univerzita, 2016)
      Zástupci rodu Cryptosporidium obývají epiteliální buňky gastrointestinálního traktu různých obratlovčích hostitelů. Tito paraziti se evolučně rozdělili do dvou skupin, na druhy infikující žláznatý žaludek svých hostitelů ...