Prohlížení Zemědělská fakulta dle autora "Samková, Eva"
-
Analýza jakostních ukazatelů mléka v závislosti na vybraných faktorech
Rozhon, Tomáš (Jihočeská univerzita, 2016)Cílem práce bylo vyhodnocení kvality syrového kravského mléka v průběhu roku v závislosti na chovu. Ve dvou zemědělských společnostech, resp. ve třech chovech byly v roce 2015 sledovány celkový počet mikroorganismů (CPM), ... -
Analýza vybraných jakostních ukazatelů mléka
Zámostný, Lukáš (Jihočeská univerzita, 2013) -
ANALÝZA VYBRANÝCH JAKOSTNÍCH UKAZATELŮ SYROVÉHO KRAVSKÉHO MLÉKA V ZEMĚDĚLSKÉM PODNIKU
Hubená, Šárka (Jihočeská univerzita, 2011)Cílem diplomové práce byla analýza mikrobiologických a hygienických ukazatelů ve vybraném zemědělském podniku, posouzení změn v průběhu roku,vysvětlení příčin jejich rozdílů a navržení postupů vedoucích ke zlepšení dosavadního ... -
Analýza vybraných ukazatelů kvality vody
Křížová, Iveta (Jihočeská univerzita, 2013)Cílem této diplomové práce je provést analýzu vybraných ukazatelů kvality pitné vody a posouzení faktorů, které ji ovlivňují. V první části jsou zachyceny vybrané mikrobiologické ukazatele, tak jak je popisuje literatura, ... -
Dopady ukončení režimu mléčných kvót pro producenty mléka
Švecová, Renata (Jihočeská univerzita, 2013)Práce byla zaměřena na vyhodnocení systému mléčných kvót. Tento režim regulace trhu s mlékem by měl být ukončen v roce 2015. Cílem práce bylo posouzení kladů a záporů regulace včetně dopadů ukončení tohoto systému pro ... -
Hodnocení jakostních ukazatelů syrového kravského mléka ve vybraném zemědělském podniku
Tibitanzlová, Linda (Jihočeská univerzita, 2010)Cílem diplomové práce bylo posouzení vybraných jakostních ukazatelů v závislosti na chovu, roku a sezóně. Ve třech vybraných zemědělských podnicích byly v rámci pravidelných kontrol získány bazénové vzorky mléka, u kterých ... -
Hodnocení organoleptických vlastností u vybraných mléčných produktů pomocí instrumentální a senzorické analýzy
Bláhová, Veronika (Jihočeská univerzita, 2016) -
Hodnocení úrovně stravování u vybraných skupin obyvatelstva
Mach, Karel (Jihočeská univerzita, 2013)Cílem diplomové práce bylo vyhodnotit úroveň stravování u vybrané skupiny obyvatelstva a dále posoudit informovanost v otázkách spojených s výživou a základními složkami v potravě. Za tímto účelem byl zpracován dotazník, ... -
Jakostní ukazatele mléka při změně technologie dojení
Vokřálová, Simona (Jihočeská univerzita, 2011)Cílem diplomové práce bylo vyhodnocení vybraných jakostních ukazatelů při změně technologie dojení. V rámci pravidelných kontrol byly získány bazénové vzorky mléka při původním tradičním dojení a po zavedení robotizovaného ... -
Magnetická modifikace mikrobiálních buněk
Baldíková, Eva (Jihočeská univerzita, 2013)Pekařské kvasinky (Saccharomyces cerevisiae) byly magneticky modifikovány třemi různými způsoby, a sice povrchovou modifikací buněk magnetickými kapalinami, zabudováním buněk do magnetického alginátu a kovalentní imobilizací ... -
Mikrobiologická jakost syrového kravského mléka
Havránková, Iveta (Jihočeská univerzita, 2014)Mikrobiologická jakost syrového mléka je z pohledu zdravotní nezávadnosti mléčných výrobků jednou z nejdůležitějších vlastností. Množství mikroorganismů je mimo jiné ovlivněno teplotou skladování či dobou uplynutou od ... -
Obsah biologicky aktivních aminů v průběhu skladování u vybraných druhů zrajících sýrů
Hybšová, Simona (Jihočeská univerzita, 2020) -
Polymorfismus vybraných enzymů jako faktor ovlivňující složení mléčného tuku
Klojda, Martin (Jihočeská univerzita, 2019)Cílem této práce bylo stanovit zastoupení genotypů pro polymorfismus g.10329C>T (A293V) v populaci, vyhodnotit vliv genotypu na základní užitkové parametry mléka a též na zastoupení mastných kyselin. Nejprve byly zjištěny ... -
Prokysávací schopnosti mlékárenské suroviny
Boušková, Lucie (Jihočeská univerzita, 2012)Cílem práce bylo vyhodnocení změn v prokysávání tepelně ošetřeného mléka v závislosti na různých fermentačních teplotách. V průběhu prokysávání byly sledovány změny titrační kyselosti, aktivní kyselosti a dynamika růstu ... -
Senzorická jakost jogurtů v závislosti na různém složení ovocného podílu
Bohdalová, Tereza (Jihočeská univerzita, 2018)Diplomová práce je rozdělena na literární rešerši a zpracování vlastního výzkumu. Literární rešerše se zabývá klasifikací, složením a technologickými postupy při výrobě jogurtů. Dále je zde kapitola o metodách a využití ... -
Senzorická jakost jogurtů v závislosti na technologii výroby
Klápová, Kateřina (Jihočeská univerzita, 2011)Cílem této diplomové práce bylo vyhodnotit prostřednictvím senzorické analýzy vybrané druhy jogurtů a to na základě dvou technologií výroby, kterými jsou metoda tanková a metoda termostatová. Byly vybrány 4 druhy bílých ... -
Senzorické hodnocení a preference vybraných mléčných produktů
Reindl, Karolína (Jihočeská univerzita, 2020) -
Senzorické hodnocení a přijatelnost mlékárenských výrobků s náhradou mléčného tuku
Doubravová, Kristýna (Jihočeská univerzita, 2021)Senzorická kvalita mléčných výrobků, u nichž byl mléčný tuk nahrazen tukem rostlinným, může mít vliv na preference spotřebitelů. Cílem práce bylo posoudit senzorické vlastnosti mléčných produktů a produktů, u nichž byla ... -
Senzorické hodnocení konzumních mlék v závislosti na technologii výroby
Krůčková, Lucie (Jihočeská univerzita, 2012)Cílem diplomové práce bylo hodnocení konzumních mlék různě tepelně ošetřených pomocí preferenčních testů. Součástí práce byl dotazníkový průzkum provedený na základě navrženého dotazníku. -
Senzorické hodnocení vybraných mléčných produktů
Halámková, Eliška (Jihočeská univerzita, 2012)Cílem diplomové práce bylo provést pomocí některé z metod senzorické analýzy vyhodnocení vybraných mléčných produktů. Na základě navrženého dotazníku se provedl zároveň průzkum týkající se spotřeby a obliby vybraných ...