Prohlížení Zemědělská fakulta dle autora "Vácha, František"
-
Marketingový průzkum trhu ryb v České republice
Paul, Petr (Jihočeská univerzita, 2007)Byla provedena analýza českého rybářství, SWOT analýza zpracovatelského odvětí rybářství a marketingový průzkum prodeje rybích komodit nejvýznamnějších firem. Následně byl proveden spotřebitelský marketingový průzkum formou ... -
Marketingový průzkum trhu ryb v ČR
Levá, Lenka (Jihočeská univerzita, 2009)Marketingový průzkum trhu ryb v České republice jsem zaměřila na prodej sladkovodních ryb, které jsou typické pro naši zemi. Konzumace sladkovodních ryb má v českých zemích dlouholetou tradici, naopak ryby mořské jsou ... -
Metody prodloužení skladovatelnosti rybího masa
Svobodová, Lenka (Jihočeská univerzita, 2005) -
Možnosti ovlivnění senzorických vlastností kapřího masa
Mašín, Milan (Jihočeská univerzita, 2007)Organoleptické vlastnosti rybí svaloviny jsou jedním z kritérií, které tvoří kvalitativně vyšší předpoklady pro úspěšné uplatnění výrobků, zejména pro náročnější spotřebitele. Cílem práce je zhodnotit vliv teploty a doby ... -
Možnosti ovlivnění textury masa kapra obecného (Cyprinus carpio)
Suchánek, David (Jihočeská univerzita, 2009)Textura byla měřena na analyzátoru textury TA.XT plus od výrobce Stable Micro Systém za použití metody analýzy texturního profilu (TPA) na filetech kapra obecného (Cyprinus carpio). Byly měřeny základní texturní vlastnosti ... -
Národní strategický plán v rybářství České republiky
Suchan, Lukáš (Jihočeská univerzita, 2009)V této práci jsou popsány základní charakteristiky současného stavu Českého rybářství a akvakultury. Jsou zde uvedeny hlavní skutečnosti týkající se vazeb a napojení českého rybářského sektoru na evropské struktury. V ... -
Porovnanie kŕmnych diét vo výžive jesetera malého
Šesták, František (Jihočeská univerzita, 2008)Práca sa zabýva porovnaním kŕmnych zmesí používaných vo výžive jesetera malého. Pretože sa v Českej Republike nepoužíva špeciálna kŕmna zmes pre jeseterovité, porovnával som dve najpoužívanejšie krmivá pre lososovité, ... -
Posouzení vlivu výživy a technologie chovu na změny v kvalitě masa kapra obecného (Cyprinus carpio L.) a sumce velkého (Silurus glanis L.)
Zajíc, Tomáš (Jihočeská univerzita, 2009)Cílem mé diplomové práce bylo posoudit vliv výživy a technologie chovu na změny v kvalitě masa kapra obecného (Cyprinus carpio L.) a sumce velkého (Silurus glanis L.). Pro pokus s kaprem bylo použito šest skupin ryb. Pro ... -
Postmortální změny v mase ryb
Šilhavecká, Lucie (Jihočeská univerzita, 2005) -
Proces integrace českého rybářství do Evropské unie
Budín, Roman (Jihočeská univerzita, 2005) -
Společná rybářská politika (CFP) Evropské unie ve srovnání s rybářstvím v České republice
Herink, Milan (Jihočeská univerzita, 2006) -
Správná výrobní a hygienická praxe při zpracování ryb
Kladívková, Martina (Jihočeská univerzita, 2006) -
Správná výrobní a hygienická praxe při zpracování sladkovodních ryb.
Smola, Jiří (Jihočeská univerzita, 2008)HACCP a správná výrobní praxe jsou nástroje k zabezpečení potravní bezpečnosti. Technologický postup při zpracování ryb začíná příjmem živých ryb a končí skladováním a expedicí rybích výrobků. Skladování je operace, při ... -
Vliv výživy kapra (Cyprinus carpio) na kvalitativní vlastnosti masa
Chlubný, Michal (Jihočeská univerzita, 2006) -
Vývoj nových výrobků ze sladkovodních ryb
Hauserová, Tereza (Jihočeská univerzita, 2021)Tématem práce je vývoj nových výrobků ze sladkovodních ryb. V literárním přehledu práce nabízí obecný přehled týkající se spotřeby sladkovodních ryb, vybranými metodami zpracování ryb, výrobky ryb na českém trhu, biologickými ... -
Zastoupení mastných kyselin a cholesterolu ve svalovině kapra obecného (Cyprinus carpio) podle technologie chovu
Blecha, Lukáš (Jihočeská univerzita, 2006) -
Zjišťování technologických vlastností rybího masa
Maleček, Miroslav (Jihočeská univerzita, 2005) -
Zpracování a obchod s lososem v České republice
Koloušek, David (Jihočeská univerzita, 2009)Na českém trhu se ve významném množství objevuje losos jako komodita. Jeho dostupnost opticky neustále narůstá a zvyšuje se nabídka výrobků z něj. Putuje na náš trh z celého světa, zejména z Norska, Skotska a USA. Celá ...