Prohlížení Zemědělská fakulta dle předmětu "Hops"
Zobrazují se záznamy 1-2 z 2
-
Optimalizace sklizně chmele ve vztahu k dosažení maximálních kvalitativních ukazatelů produktu
(Jihočeská univerzita, 2013)V diplomové práci je analyzován a hodnocen obsah a složení hořkých kyselin metodou HPLC a index skladování chmele (HSI). Uvedené metody byly aplikovány na vzorcích odebíraných ze čtyř odrůd chmele (Žatecký poloraný červeňák, ... -
Porovnání vybraných parametrů výčepních piv a ležáků z komerčních pivovarů a z minipivovaru
(Jihočeská univerzita, 2020)Diplomová práce porovnává vybrané kvalitativní parametry výčepních piv a ležáků vyrobených ve velkých pivovarech a v minipivovarech. V první části práce jsou stručně popsány základní suroviny pro výrobu piva. Dále je popsána ...