Prohlížení Zemědělská fakulta dle předmětu "biopotravina"
Zobrazují se záznamy 1-6 z 6
-
Problematika finalizace bioprodukce na farmě
(Jihočeská univerzita, 2015)Tato práce se zabývá otázkami, jakým způsobem zemědělci dostávají svou ekologickou produkci na trh. Jaká jsou úskalí při získávání trhu, co brání farmám ke vstupu na trh s bioprodukty a analýza vývoje hospodaření na ... -
Příspěvek permakultury k udržitelnému způsobu života
(Jihočeská univerzita, 2013)Vztah člověka k hmotnému světu je určujícím a výchozím vztahem při zkoumání vývoje trvale udržitelného rozvoje.Lidé se intenzivně problematikou životního prostředí zabývají od šedesátých let minulého století, neboť v té ... -
Srovnání struktury a nabídky regionální produkce a biopotravin v regionu jižních Čech a krajském městě
(Jihočeská univerzita, 2014)Biopotravina je potravinářský výrobek, který je získaný z bioproduktů a omezeného množství povolených přísad vymezených technologickým postupem dle zvláštního předpisu a pod kontrolním režimem. Regionální potraviny jsou ... -
Struktura trhu s bioprodukcí v jižních Čechách
(Jihočeská univerzita, 2012)Cílem diplomové práce byl výběr hlavních druhů bioprodukce, zmapování struktury bioprodukce z hlediska původu a zjištění prodaného objemu vybraných biopotravin v jižních Čechách. Pro mapování struktury bioprodukce byla ... -
Uplatnění regionálních, sezónních a ekologických potravin ve školních stravovacích zařízeních Jihočeského kraje
(Jihočeská univerzita, 2019)Ve školních stravovacích zařízeních Jihočeského kraje byly zjišťovány dotazníkovou metodou informace o uplatnění regionálních, sezónních a ekologických potravin a názory na možné zlepšení současného stavu. Od oslovených ... -
Vývoj nabídky a cenových relací biopotravin
(Jihočeská univerzita, 2014)Předmětem diplomové práce je "Vývoj nabídky a cenových relací biopotravin". V teoretické části je popsáno ekologické zemědělství a jeho vývoj v ČR, legislativa, kontrolní mechanizmy ekologického zemědělství a popis trhu s ...