Prohlížení Zemědělská fakulta dle předmětu "biopotraviny"
Zobrazují se záznamy 1-6 z 6
-
Analýza hospodaření ekologických farem na zvoleném trhu
(Jihočeská univerzita, 2021)Tato diplomová práce se zabývá analýzou ekologického zemědělství v okrese Tábor. V teoretické části jsou popsány základy ekologického zemědělství, stav a vývoj ekologického zemědělství v ČR a ve světě. Vlastní práce se ... -
Kvalitativní ukazatele vybraných masných výrobků vyrobených ve standardní a bio- kvalitě
(Jihočeská univerzita, 2021)Cílem diplomové práce bylo porovnat přítomnost použitých konzervačních látek a základních složek masných výrobků vyrobených v běžné a bio - kvalitě. V praktické části bylo provedeno polarizační měření vzorků obou kvalit ... -
Nástin zásadních problémů ekologického zemědělství v ČR, jako podklad pro argumentaci ve prospěch jeho rozvoje
(Jihočeská univerzita, 2015)Práce se zabývá hodnocením současné situace ekologického zemědělství v ČR. Jsou vysvětleny důležité souvislosti, které způsobily současný jeho stav a nastíněny možnosti řešení klíčových problémů do budoucnosti. -
Prosazování místní potravinářské produkce ve školím stravování
(Jihočeská univerzita, 2016)V teoretické části popisuji místní produkci, přímé a nepřímé distribuční cesty, trendy ve školním stravování, historii, legislativu, zpracování biopotravin, jejich označování, získávání certifikátů a jednotlivé výhody a ... -
Spotřebitelské vnímání biopotravin a jejich značek
(Jihočeská univerzita, 2019)Diplomová práce se zaměřuje na průzkum spotřebitelského vnímání biopotravin a jejich označení. Práce charakterizuje ekologické zemědělství, biopotraviny a proces jejich kontroly a označování. Cílem je zjistit, jaké je ... -
Veřejné stravování v České republice a Rakousku
(Jihočeská univerzita, 2014)Tato práce se zabývá přehledem školního stravování v České republice, Rakousku a částečně i evropských států. Teoretická část popisuje, jak funguje v daném státě školní stravování, dále pak historii, kvalitu a rozsah, ...