Prohlížení Zemědělská fakulta dle předmětu "celiac disease"
Zobrazují se záznamy 1-3 z 3
-
Hodnocení kvality bezlepkových potravin se zaměřením na pečivo
(Jihočeská univerzita, 2019)Tématem této diplomové práce je výroba bezlepkového chleba z přirozeně bezlepkových druhů mouky, který bude obohacen vhodnými přidanými látkami, které zvýší antioxidační aktivitu a přirozeně ovlivní strukturu tohoto pečiva ... -
Poptávka po bezlepkových potravinách ve vybrané oblasti
(Jihočeská univerzita, 2020)Tato diplomová práce analyzuje nabídku bezlepkových potravin prodejních jednotek nacházejících se v oblasti Domažlicka, a to na základě zjištění poptávky zákazníků s intolerancí lepku. V teoretické části budou vysvětleny ... -
Příprava receptury bezlepkového chleba obohaceného o vybrané antioxidanty a posouzení jeho senzorické hodnoty
(Jihočeská univerzita, 2018)Chléb patří k základním potravinám již více než 30.000 let. Připravuje se především pečením, kde důležitou funkci hraje lepek. Gluten neboli lepek je důležitý pro držení plynu v těstě, aby se dosáhlo požadované struktury, ...