Prohlížení Zemědělská fakulta dle předmětu "cheese"
Zobrazují se záznamy 1-3 z 3
-
Vliv nutričně významných látek na vybrané senzorické vlastnosti mléčných výrobků
(Jihočeská univerzita, 2021)Cílem diplomové práce bylo posoudit chemické složení a vybrané vlastnosti sýrů a jogurtů, do kterých bylo přidáno různé množství sušeného odstředěného mléka (SOM). V literární rešerši je zmíněna charakteristika a dělení ... -
Výskyt biogenních aminů a polyaminů ve zrajících sýrech po ukončení doby spotřeby
(Jihočeská univerzita, 2012)Cílem této práce bylo sledovat výskyt biogenních aminů a polyaminů ve vybraných typech zrajících sýrů a zhodnocení jejich obsahů od uplynutí doby spotřeby. Obsah biogenních aminů a polyaminů ve vybraných vzorcích byl ... -
Změny kyselosti sýrů ementálského typu v průběhu zrání
(Jihočeská univerzita, 2014)Diplomová práce byla zaměřena na faktory ovlivňující zrání sýra, především první fázi. V literárním přehledu byl zpracován průběh zrání sýrů, což je komplexní souhrn změn způsobených syřidlovými enzymy a enzymatickou ...