Prohlížení Zemědělská fakulta dle předmětu "digestibility"
Zobrazují se záznamy 1-5 z 5
-
Optimalizace výživy a krmení v chovu dojeného skotu
(Jihočeská univerzita, 2021)Diplomová práce se zabývá studiem faktorů ovlivňujících kvalitu výživy dojnic ve vztahu k produkci mléka. Ve vybraném zemědělském podniku, kde jsou chovány holštýnské dojnice, jsou krmné dávky hodnoceny na základě složení ... -
Sledování růstu, vývoje a rychlosti stárnutí píce u vybraných druhů trav
(Jihočeská univerzita, 2011)Travní porosty tvoří v České republice významný krajinotvorný prvek a současně jsou jednou ze základních složek krmných dávek přežvýkavců a koní. V souvislosti s produkčními funkcemi travních porostů je důležitá kvalita ... -
Stanovení stravitelnosti in vitro sušiny a organické hmoty u vybraného krmiva pro psy
(Jihočeská univerzita, 2019)Tato práce pojednává o základních aspektech ve výživě psa. V práci je též uvedeno porovnání stravitelnosti in vivo a in vitro sušiny a organické hmoty granulovaného krmiva pro psy. -
Studium vybraných faktorů na hospodářské vlastnosti silážní kukuřice
(Jihočeská univerzita, 2011)V letech 2009 a 2010 bylo prováděno sledování vybraných kvalitativních a kvantitativních ukazatelů vybraných hybridů kukuřice na PS Humpolec a ZD Hosín. Kvantitativní ukazatele byly vyhodnoceny na základě individuálních ... -
Výživná hodnota vybraných odrůd srhy laločnaté (Dactylis glomerata)
(Jihočeská univerzita, 2017)V České republice tvoří travní porosty významný krajinotvorný prvek a současně jsou jednou ze základních složek krmných dávek koní a přežvýkavců. V souvislosti s produkčními funkcemi travních porostů je důležitá kvalita ...