• Analýza výroby a logistiky ve vybraném podniku zemědělských služeb 

      Procházková, Veronika (Jihočeská univerzita, 2007)
      Práce se zabývá analýzou výroby a logistiky ve vybraném zemědělském podniku - Mydlářka a.s. Popsány jsou jednotlivé výroby - výroba vepřového masa, výkrm drůbežích brojlerů a chov slepic vajec. Všechny výrobní oblasti jsou ...
    • Návrh 3D modelu reálného ustájení drůbeže pro potřeby počítačových simulací 

      Mátl, David (Jihočeská univerzita, 2021)
      Diplomová práce je zaměřena na tvorbu 3D modelu reálného ustájení drůbeže, který bude sloužit pro potřeby počítačových simulací. Rozměry, potřebné k vypracování práce, byly naměřeny v reálné hale pro chov drůbeže. Model ...
    • Užitkové vlastnosti brojlerových slepic a finálních hybridů 

      Váchová, Petra (Jihočeská univerzita, 2010)
      Drůbeží maso patří do základního sortimentu výživy obyvatelstva. Má ve výživě lidí významné postavení hlavně díky svému složení. Je cenné především pro vysoký obsah kvalitních bílkovin. Ty jsou velmi lehce stravitelné a ...
    • Vliv fytogenního krmného aditiva na užitkové parametry u drůbeže 

      Homolková, Eva (Jihočeská univerzita, 2018)
      Cílem diplomové práce bylo ověřit účinnost fytogenních aditiv na užitkové parametry u drůbeže. Pokusné sledování bylo provedeno ve výzkumné stanici firmy Delacon PNRC s.r.o. ve Stošíkovicích na Louce. Pokus byl proveden s ...
    • Vliv produkčních procesů při chovu hospodářských zvířat na emise CO2 

      Makrlíková, Kateřina (Jihočeská univerzita, 2011)
      Tato diplomová práce částečně hodnotí životní cyklus chovu hospodářských zvířat a environmentální dopady jednotlivých částí tohoto cyklu. Hodnotí se energetické náklady a emisní zátěž vzniklé výkrmem hospodářských zvířat ...
    • Vyhodnocení výrobní měrné emise amoniaku z vybraného chovu drůbeže 

      Pilát, Jiří (Jihočeská univerzita, 2019)
      Zemědělství má značný podíl na znečišťovaní životního prostředí. Emise plynů z intenzivního chovu hospodářských zvířat mají velký vliv na životní prostředí, stejně tak jako emise z výfukových plynů. Prokazatelně největší ...
    • Zpracování kuřat na jatkách 

      Požárková, Radka (Jihočeská univerzita, 2012)
      V práci je popsáno složení drůbežího masa a jeho význam pro výživu lidí. Dále je rozebrána kvalita masa a vlivy, které na ní působí. Důležitou roli zaujímá i systém HACCP. V závěrečné části byla sledována situace na trzích ...