• Jakostní ukazatele masa zvěře z farmových chovů 

      Štumpourová, Gabriela (Jihočeská univerzita, 2020)
      Diplomová práce se zabývá jakostními ukazateli dančího masa z farmových chovů. V literárním přehledu je uvedena definice a význam masa, typy svalové tkáně a obecné složení svaloviny. Dále je zde popsáno složení dančího ...
    • Konkurence výroby hovězího a vepřového masa 

      Michalcová, Petronila (Jihočeská univerzita, 2008)
      Analýza různých faktorů výroby hovězího a vepřového masa ve vztahu ke konkurenceschopnosti
    • Vliv obalů na mikrobiální stav výsekového masa 

      Kourková, Dita (Jihočeská univerzita, 2013)
      Diplomová práce se zabývá vlivem obalů na mikrobiální stav výsekového hovězího masa. Hovězí maso - Muscullus semimembranosus - bylo sledováno v nezabaleném stavu a dále v obalech z průtažné mikrotenové fólie, ve vícevrstvé ...
    • Vliv vybraných faktorů na kvalitativní ukazatele hovězího masa a zpracování výsledků ve formě webové aplikace 

      Holboj, Martin (Jihočeská univerzita, 2014)
      Hovězí maso je biologicky velmi hodnotné, má vysoký obsah esenciálních aminokyselin, železa a vitamínu B2. Práce je zaměřena na zjištění vlivu oblasti na obsah vybraných mastných kyselin v mase skotu plemene české strakaté ...
    • Vybrané jakostní ukazatele masa zvěře z farmových chovů 

      Petáková, Šárka (Jihočeská univerzita, 2021)
      Cílem této diplomové práce bylo vyhodnotit jakostní znaky masa z faremně chova-ných jelenů a srovnat je se znaky hovězího masa mladých býků shodného věku a podobných podmínek chovu na základě chemického složení svaloviny. Do ...
    • Ztráty při zrání a skladování hovězího masa 

      Kostohryzová, Lenka (Jihočeská univerzita, 2013)
      Diplomová práce je zaměřena na sestavení náhledu na problematiku v oblasti zrání hovězího masa, potřebné délce skladování, podmínky a hmotnostní ztráty, které během tohoto skladovacího období nastanou. V teoretické části ...