Prohlížení Zemědělská fakulta dle předmětu "hovězí maso"
Zobrazují se záznamy 1-6 z 6
-
Jakostní ukazatele masa zvěře z farmových chovů
(Jihočeská univerzita, 2020)Diplomová práce se zabývá jakostními ukazateli dančího masa z farmových chovů. V literárním přehledu je uvedena definice a význam masa, typy svalové tkáně a obecné složení svaloviny. Dále je zde popsáno složení dančího ... -
Konkurence výroby hovězího a vepřového masa
(Jihočeská univerzita, 2008)Analýza různých faktorů výroby hovězího a vepřového masa ve vztahu ke konkurenceschopnosti -
Vliv obalů na mikrobiální stav výsekového masa
(Jihočeská univerzita, 2013)Diplomová práce se zabývá vlivem obalů na mikrobiální stav výsekového hovězího masa. Hovězí maso - Muscullus semimembranosus - bylo sledováno v nezabaleném stavu a dále v obalech z průtažné mikrotenové fólie, ve vícevrstvé ... -
Vliv vybraných faktorů na kvalitativní ukazatele hovězího masa a zpracování výsledků ve formě webové aplikace
(Jihočeská univerzita, 2014)Hovězí maso je biologicky velmi hodnotné, má vysoký obsah esenciálních aminokyselin, železa a vitamínu B2. Práce je zaměřena na zjištění vlivu oblasti na obsah vybraných mastných kyselin v mase skotu plemene české strakaté ... -
Vybrané jakostní ukazatele masa zvěře z farmových chovů
(Jihočeská univerzita, 2021)Cílem této diplomové práce bylo vyhodnotit jakostní znaky masa z faremně chova-ných jelenů a srovnat je se znaky hovězího masa mladých býků shodného věku a podobných podmínek chovu na základě chemického složení svaloviny. Do ... -
Ztráty při zrání a skladování hovězího masa
(Jihočeská univerzita, 2013)Diplomová práce je zaměřena na sestavení náhledu na problematiku v oblasti zrání hovězího masa, potřebné délce skladování, podmínky a hmotnostní ztráty, které během tohoto skladovacího období nastanou. V teoretické části ...