• Aktivita štítné žlázy skotu 

      Křížová, Zuzana (Jihočeská univerzita, 2014)
      Diplomová práce se zabývá zhodnocením vlivu různého množství a formy jódu v krmné dávce dojených krav na koncentraci hormonů štítné žlázy v krevní plazmě. Pokus probíhal v okrese Klatovy na dojnicích plemene červeného ...
    • Kravské mléko jako přirozený zdroj jodu v lidské výživě 

      Vítková, Lucie (Jihočeská univerzita, 2014)
      Práce se zabývá významem mléka jako přirozeného zdroje jodu ve výživě člověka. Přináší údaje o spotřebě mléka a mléčných výrobků a jejich podíl na krytí potřeby jodu u studentů a zaměstnanců Jihočeské univerzity v Českých ...
    • Krevní hodnoty ovcí při definovaném příjmu selenu a jodu 

      Kocábová, Ivana (Jihočeská univerzita, 2011)
      Teoretická část diplomové práce se zabývá funkčním uplatněním selenu a jodu, způsoby suplementace, riziky jejich neúměrného příjmu včetně změn biochemických a hematologických parametrů a způsoby hodnocení jejich dostatečné ...
    • Obsah jodu v mléce a mléčných výrobcích 

      Davidová, Lucie (Jihočeská univerzita, 2009)
      Předmětem diplomové práce bylo zjistit a zhodnotit obsah jodu v mléčných výrobcích v distribuční síti České republiky. Práce přináší aktuální informace o obsahu jodu v konzumním mléce a bílých jogurtech, které jsou běžnou ...
    • Obsah jodu ve vejcích 

      Mikulová, Magda (Jihočeská univerzita, 2007)
      Cílem diplomové práce bylo sledování obsahu jodu ve vaječném žloutku konzumních vajec a zhodnocení jejich významu jako zdroje jódu v lidské výživě. Celkem byl jód stanoven ve žloutku 189 vajec z velkochovů a 210 vajec z ...
    • Obsah jodu ve výkalech krav 

      Srb, Josef (Jihočeská univerzita, 2007)
      Obsah jodu ve výkalech. Byla zjištěna hodnota od 430 {±} 142,4 {µ}g {•} kg-1 do 6182,5 {±} 2625,6 {µ}g {•} kg-1 sušiny a průměr 2299,2 {±} 884,3 {µ}g . kg-1 sušiny. Závislost ...
    • Obsah jódu v bazénových vzorcích mléka 

      Sojková, Lada (Jihočeská univerzita, 2015)
      Abstrakt Práce se zabývá obsahem jódu v bazénových vzorcích mléka. Přináší informace o obsahu jódu v České republice v rámci roků a okresů. Mléko bylo získáno ve spolupráci se společností Madeta a.s. Jód byl následně ...
    • Obsah mikroprvků v konzumních vejcích 

      Dušová, Hana (Jihočeská univerzita, 2009)
      Cílem diplomové práce bylo analyticky ověřit aktuální stav mikroprvků (jódu, mědi, zinku a manganu) v konzumních vejcích. Výsledky výzkumu přináší informace o obsahu sledovaných mikroprvků ve vaječném žloutku a významu ...
    • Obsah zinku, mědi a jódu v mléce krav 

      Jakešová, Jitka (Jihočeská univerzita, 2017)
      Mléko a mléčné výrobky patří mezi nejbohatší zdroje stopových prvků nezbytných v lidské výživě. Práce přináší údaje o obsahu zinku, mědi a jódu v mléce v průběhu laktace a o vlivu dalších faktorů, které na obsah prvků ...
    • Postnatální změny koncentrace hormonů štítné žlázy jehňat 

      Burleová, Barbora (Jihočeská univerzita, 2013)
      Cílem této práce bylo sledování postnatální dynamiky hormonů štítné žlázy, volného trijódtyroninu (FT3), volného tyroxinu (FT4), vázaného trijódtyroninu (TT3) a vázaného tyroxinu (TT4) u jehňat od narození do 60 dnů jejich ...
    • Sledování aktivity štítné žlázy u koz 

      Bendová, Markéta (Jihočeská univerzita, 2015)
      Diplomová práce se zabývá problematikou aktivity štítné žlázy u koz z hlediska vylučování nadbytečného jodu v mléce a moči. Obsah jodu v mléce jako potencionální zdroj jodu pro člověka je stále velmi důležitým tématem. V ...