• Porovnání vybraných kvalitativních ukazatelůtepelně opracovaných masných výrobků z různých distribučních sítí 

      Tesařová, Ivana (Jihočeská univerzita, 2015)
      Masné výrobky patří do oblíbené skupiny konzumovaných potravin. Se zrušením státních norem po roce 1992 dochází k nárůstu distribuce produktů do obchodních sítí pod stejným označením, ale lišícím se složením. Na vybraných ...
    • Potravinářská legislativa EU a ČR a její implementace v potravinářských provozech 

      Říha, Michal (Jihočeská univerzita, 2012)
      V této práci je popsán vývoj legislativních předpisů týkajících se potravinářské problematiky živočišných produktů vydaných v ČR a v EU a je zachycena jejich implementace v potravinářských provozech, zejména z hlediska ...
    • Řízení kvality ve vybraném podniku 

      Turková, Jana (Jihočeská univerzita, 2010)
      Diplomová práce se zabývá řízením kvality ve vybraném podniku. Cílem diplomové práce je zhodnotit systém řízení kvality a navrhnout případné změny. Práce je zaměřena především na výcvik, vzdělávání a motivaci pracovníků ...
    • Sledování změny vybraných ukazatelů v průběhu zrání piva 

      Novák, Jan (Jihočeská univerzita, 2020)
      Diplomová práce se zabývá sledováním vybraných jakostních parametrů chemické analýzy v průběhu zrání piva. Sledován byl průběh změnu obsahu alkoholu, skutečný a zdánlivý extrakt v pivu, extrakt původní mladiny a stupeň ...
    • Systém posuzování jakosti masa jako vstupní suroviny pro výrobu trvanlivých a fermentovaných salámů 

      Pirtyáková, Lucie (Jihočeská univerzita, 2011)
      Ve své diplomové práci doporučuji provozní systém výběru vstupní suroviny pro výrobu trvanlivých a fermentovaných salámů. Surovinu vybírám dle stanovených kritérií pro hodnocení jakosti surovin a vlivů, kterými jsou ...
    • Systémy kontroly jakosti mléka v České republice 

      Trávníčková, Michaela (Jihočeská univerzita, 2012)
      Předložená práce byla zaměřena na zmapování situace týkající se systémů kontrol jakosti mléka v České republice (Evropské unii) a posouzení problematiky kontroly jakosti mléka jak z hlediska zpeněžování, tak z hlediska ...
    • Zajištění kvality v technologii výroby těstovin 

      Frantík, Martin (Jihočeská univerzita, 2012)
      Předmětem diplomové práce je téma ?Zajištění kvality v technologii výroby těstovin.? Teoretická část práce se zabývá historií těstovin, charakterizuje suroviny pro výrobu těstovin a výrobní technologie v těstárenství. Dále ...
    • Značení KLASA z pohledu vybraných tržních subjektů 

      Provazníková, Hana (Jihočeská univerzita, 2007)
      Cílem diplomové práce je představení značky KLASA v kontextu problematiky jakosti, konkrétně jakosti potravin. Praktická část je věnována dotazníkovému průzkumu mezi vybranými subjekty trhu ČR. Hlavní náplní práce je ...