Prohlížení Zemědělská fakulta dle předmětu "ječmen"
Zobrazují se záznamy 1-5 z 5
-
Alkoholová výtěžnost z hydrolyzátů ovsa, ječmene a pšenice
(Jihočeská univerzita, 2011)Většina produkce etanolu pro průmyslové využití je v ČR vyráběna z obilovin. Byl zkoumán vliv kyselé, alkalické a enzymatické hydrolýzy na výtěžnost po termotlakové přípravě surovin. Jako metoda s největším potenciálem se ... -
Biodiverzita epigeických brouků na vybraných polních kulturách - vliv managementu na strukturu společenstev
(Jihočeská univerzita, 2012)Společenstva epigeických brouků byla studována na čtyřech agroekosystémech s různými pěstovanými plodinami. Všechny čtyři agroekosystémy se nacházely v blízkém okolí Českých Budějovice (Jižní čechy). Na prvním ... -
Fyzikální a biologické ošetření osiva ječmene
(Jihočeská univerzita, 2016)Abstrakt Ječmen setý je hned po pšenici druhou nejstarší obilninou, která se začala pěstovat. Plocha, která byla oseta ječmenem v roce 2015, činila necelých 366 tisíc hektarů, což bylo o 15 tisíc hektarů více než v roce ... -
Hodnocení vybraných obilovin v konvenčním a ekologickém zemědělství z pohledu obsahu bílkovin a dopadu na emise skleníkových plynů
(Jihočeská univerzita, 2018)Zemědělství je po spalování fosilních paliv druhý největší producent emisí skleníkových plynů, které jsou odpovědné za globální změnu klimatu, a je nutné hledat způsoby jak toto environmentální zatížení snižovat. Obiloviny ... -
Kritické hodnocení potenciálu bílkovin sklizňových produktů vybraných plodin z hlediska jejich uplatnění v potravinářských a biotechnologických aplikacích
(Jihočeská univerzita, 2013)Diplomová práce se zabývá rostlinnými bílkovinami. Literární přehled pojednává o vlastnostech majoritních bílkovin u vybraných zemědělských plodin (pšenice, ječmen, oves, kukuřice, hrách, sója, řepka, brambor, topinambur) ...