• Kravské mléko jako přirozený zdroj jodu v lidské výživě 

      Vítková, Lucie (Jihočeská univerzita, 2014)
      Práce se zabývá významem mléka jako přirozeného zdroje jodu ve výživě člověka. Přináší údaje o spotřebě mléka a mléčných výrobků a jejich podíl na krytí potřeby jodu u studentů a zaměstnanců Jihočeské univerzity v Českých ...
    • Krevní hodnoty ovcí při definovaném příjmu selenu a jodu 

      Kocábová, Ivana (Jihočeská univerzita, 2011)
      Teoretická část diplomové práce se zabývá funkčním uplatněním selenu a jodu, způsoby suplementace, riziky jejich neúměrného příjmu včetně změn biochemických a hematologických parametrů a způsoby hodnocení jejich dostatečné ...
    • Obsah jodu ve výkalech krav 

      Srb, Josef (Jihočeská univerzita, 2007)
      Obsah jodu ve výkalech. Byla zjištěna hodnota od 430 {±} 142,4 {µ}g {•} kg-1 do 6182,5 {±} 2625,6 {µ}g {•} kg-1 sušiny a průměr 2299,2 {±} 884,3 {µ}g . kg-1 sušiny. Závislost ...
    • Sledování aktivity štítné žlázy u koz 

      Bendová, Markéta (Jihočeská univerzita, 2015)
      Diplomová práce se zabývá problematikou aktivity štítné žlázy u koz z hlediska vylučování nadbytečného jodu v mléce a moči. Obsah jodu v mléce jako potencionální zdroj jodu pro člověka je stále velmi důležitým tématem. V ...