Prohlížení Zemědělská fakulta dle předmětu "jod"
Zobrazují se záznamy 1-4 z 4
-
Kravské mléko jako přirozený zdroj jodu v lidské výživě
(Jihočeská univerzita, 2014)Práce se zabývá významem mléka jako přirozeného zdroje jodu ve výživě člověka. Přináší údaje o spotřebě mléka a mléčných výrobků a jejich podíl na krytí potřeby jodu u studentů a zaměstnanců Jihočeské univerzity v Českých ... -
Krevní hodnoty ovcí při definovaném příjmu selenu a jodu
(Jihočeská univerzita, 2011)Teoretická část diplomové práce se zabývá funkčním uplatněním selenu a jodu, způsoby suplementace, riziky jejich neúměrného příjmu včetně změn biochemických a hematologických parametrů a způsoby hodnocení jejich dostatečné ... -
Obsah jodu ve výkalech krav
(Jihočeská univerzita, 2007)Obsah jodu ve výkalech. Byla zjištěna hodnota od 430 {±} 142,4 {µ}g {•} kg-1 do 6182,5 {±} 2625,6 {µ}g {•} kg-1 sušiny a průměr 2299,2 {±} 884,3 {µ}g . kg-1 sušiny. Závislost ... -
Sledování aktivity štítné žlázy u koz
(Jihočeská univerzita, 2015)Diplomová práce se zabývá problematikou aktivity štítné žlázy u koz z hlediska vylučování nadbytečného jodu v mléce a moči. Obsah jodu v mléce jako potencionální zdroj jodu pro člověka je stále velmi důležitým tématem. V ...