Prohlížení Zemědělská fakulta dle předmětu "jogurt"
Zobrazují se záznamy 1-8 z 8
-
Obsah jodu v mléce a mléčných výrobcích
(Jihočeská univerzita, 2009)Předmětem diplomové práce bylo zjistit a zhodnotit obsah jodu v mléčných výrobcích v distribuční síti České republiky. Práce přináší aktuální informace o obsahu jodu v konzumním mléce a bílých jogurtech, které jsou běžnou ... -
Senzorická jakost jogurtů v závislosti na různém složení ovocného podílu
(Jihočeská univerzita, 2018)Diplomová práce je rozdělena na literární rešerši a zpracování vlastního výzkumu. Literární rešerše se zabývá klasifikací, složením a technologickými postupy při výrobě jogurtů. Dále je zde kapitola o metodách a využití ... -
Senzorická jakost jogurtů v závislosti na technologii výroby
(Jihočeská univerzita, 2011)Cílem této diplomové práce bylo vyhodnotit prostřednictvím senzorické analýzy vybrané druhy jogurtů a to na základě dvou technologií výroby, kterými jsou metoda tanková a metoda termostatová. Byly vybrány 4 druhy bílých ... -
Sledování růstu kulturní mikroflóry v jogurtu v průběhu minimální doby trvanlivosti
(Jihočeská univerzita, 2013)Cílem diplomové práce bylo sledovat počet mikroorganismů jogurtové kultury Lactobacillus delbrueckii subsp. bulgaricus a Streptococcus salivarius subsp. thermophilus ve vybraných jogurtech po ukončení zracího procesu a ... -
Stanovení probiotických mikroorganismů ve vybraných kysaných mléčných produktech
(Jihočeská univerzita, 2014)Cílem práce bylo sledovat zastoupení probiotických mikroorganismů ve vybraných kysaných mléčných produktech. Pro stanovení kmenů Lactobacillus delbrueckii ssp. bulgaricus, Streptococcus salivarius ssp. thermophilus a rod ... -
Viskozita a kyselost vybraných druhů bílých jogurtů
(Jihočeská univerzita, 2015)Cílem diplomové práce bylo posoudit kyselost a viskozitu bílých jogurtů v závislosti na různém přídavku sušeného odstředěného mléka a pomocí některé z metod senzorické analýzy vyhodnotit vnímání těchto vlastností mladými ... -
Zastoupení mastných kyselin v mléčném tuku dojnic a ve vybraném mléčném produktu
(Jihočeská univerzita, 2018)Diplomová práce pojednává o změnách v zastoupení mastných kyselin v mléce krav. Cílem práce bylo posoudit zastoupení mastných kyselin v mléce a následně v jogurtu z něho vyrobeného. V práci byl rovněž posouzen vliv managementu ... -
Zastoupení mastných kyselin v mléčném tuku koz a ve vybraném mléčném produktu
(Jihočeská univerzita, 2017)Při technologickém zpracování suroviny nastávají v mléce změny, které mají vliv i na vlastnosti mléčného tuku. Mléčné výrobky mohou mít v porovnání s původní surovinou odlišné vlastnosti. Chemické a mikrobiální pochody ...