Prohlížení Zemědělská fakulta dle předmětu "konzervace"
Zobrazují se záznamy 1-6 z 6
-
Analýza kvalitativních ukazatelů kukuřičné siláže
(Jihočeská univerzita, 2018)Živočišná výroba je v mnoha směrech progresivní obor, který se vyznačuje tím, že se v něm prolíná několik zdánlivě nesouvisejících odvětví. Jedním z nejdůležitějších je výživa a krmení hospodářských zvířat. S rozvojem ... -
Hodnocení kvality konzervované objemné píce při různých způsobech konzervace a skladování.
(Jihočeská univerzita, 2017)Diplomová práce se v první části zabývá charakteristikou pícnin významných jako zdroj objemné píce pro konzervaci. S ohledem na obtížnější konzervovatelnost je podrobnější charakteristika význačných jetelovin a jejich ... -
Stanovení in vitro stravitelnosti organické hmoty kukuřičné siláže pepsin-celulázovou metodou
(Jihočeská univerzita, 2020)Siláž, a především kukuřičná siláž, je nejvíce zastoupeným objemným krmivem jak v České republice, tak i v Evropě. Siláží je uhrazována velká část energie, která je potřebná pro správnou užitkovost zvířat. Stabilní užitkovost ... -
Substituce řepného cukru rostlinou Stevia rebaudiana a její vliv na senzorickou jakost vybraných výrobků.
(Jihočeská univerzita, 2013)Hlavním cílem této práce bylo u vybraných výrobků nahradit řepný cukr rostlinným sladidlem z rostliny Stevia Rebaudiana Bertoni a posoudit vliv této náhrady na senzorické vlastnosti výsledných produktů. Bylo vyrobeno celkem ... -
Zhodnocení kvality konzervovaných krmiv a úrovně výživy jalovic ve vybraném zemědělském podniku
(Jihočeská univerzita, 2019)Odchov jalovic představuje jednu z nejdůležitějších aktivit, vykonávaných v rámci provozu farmy mléčného skotu. Kukuřičné siláže, ale i víceleté pícniny jsou významným krmivem pro hospodářská zvířata. Při jejich výrobě je ... -
Zjištění, vyčíslení a rozbor nákladů na výrobu senáže ve vybraném podniku s vyšší svaživostí pozemků.
(Jihočeská univerzita, 2009)Tato diplomová práce se zabývá charakteristikou trvalých travních porostů, rozborem rozsahu výroby senáží ve vybraném podniku a seznámením s celou technologickou linkou na sklizeň a konzervaci píce. Dále charakterizuje ...