• Syřitelnost kravského a kozího mléka 

      Pecová, Lenka (Jihočeská univerzita, 2017)
      Diplomová práce pojednává o dvou technologických vlastnostech určujících kvalitu mléka, syřitelnosti a kysací schopnosti, které jsou ovlivněny velkým množstvím faktorů. Cílem práce bylo na základě získaných analýz posoudit ...
    • Vyhodnocení mléčné užitkovosti vybraného chovu koz 

      Krapková, Adéla (Jihočeská univerzita, 2018)
      Cílem této diplomové práce bylo vyhodnotit vliv jednotlivých faktorů na mléčnou užitkovost a obsah složek v mléce koz z let 2015 až 2017. Pro tuto práci byla vybrána kozí farma Richmond Stars v městysi Chotětov. V současné ...
    • Vyhodnocení užitkových vlastností vybraného chovu búrské kozy 

      Kahounová, Kristýna (Jihočeská univerzita, 2016)
      Chov koz se v posledních letech stává stále oblíbenějším a v České republice se začínají rozšiřovat velkochovy. Kozy mají význam nejen pro krajinotvorbu, pro likvidaci nežádoucích keřů a vysokých invazních trav na pastvinách, ...
    • Zastoupení mastných kyselin v mléčném tuku koz a ve vybraném mléčném produktu 

      Pecová, Lenka (Jihočeská univerzita, 2017)
      Při technologickém zpracování suroviny nastávají v mléce změny, které mají vliv i na vlastnosti mléčného tuku. Mléčné výrobky mohou mít v porovnání s původní surovinou odlišné vlastnosti. Chemické a mikrobiální pochody ...