• ANALÝZA VYBRANÝCH JAKOSTNÍCH UKAZATELŮ SYROVÉHO KRAVSKÉHO MLÉKA V ZEMĚDĚLSKÉM PODNIKU 

      Hubená, Šárka (Jihočeská univerzita, 2011)
      Cílem diplomové práce byla analýza mikrobiologických a hygienických ukazatelů ve vybraném zemědělském podniku, posouzení změn v průběhu roku,vysvětlení příčin jejich rozdílů a navržení postupů vedoucích ke zlepšení dosavadního ...
    • Kravské mléko jako přirozený zdroj jodu v lidské výživě 

      Vítková, Lucie (Jihočeská univerzita, 2014)
      Práce se zabývá významem mléka jako přirozeného zdroje jodu ve výživě člověka. Přináší údaje o spotřebě mléka a mléčných výrobků a jejich podíl na krytí potřeby jodu u studentů a zaměstnanců Jihočeské univerzity v Českých ...
    • Obsah zinku, mědi a jódu v mléce krav 

      Jakešová, Jitka (Jihočeská univerzita, 2017)
      Mléko a mléčné výrobky patří mezi nejbohatší zdroje stopových prvků nezbytných v lidské výživě. Práce přináší údaje o obsahu zinku, mědi a jódu v mléce v průběhu laktace a o vlivu dalších faktorů, které na obsah prvků ...
    • Syřitelnost kravského a kozího mléka 

      Pecová, Lenka (Jihočeská univerzita, 2017)
      Diplomová práce pojednává o dvou technologických vlastnostech určujících kvalitu mléka, syřitelnosti a kysací schopnosti, které jsou ovlivněny velkým množstvím faktorů. Cílem práce bylo na základě získaných analýz posoudit ...
    • Změny v chemickém složení syrového kravského mléka v průběhu roku 

      Dušek, Aleš (Jihočeská univerzita, 2011)
      Cílem práce bylo analyzovat výsledky syrového mléka podle těchto kvalitativních ukazatelů: obsah tuku, obsah bílkovin, obsah močoviny, obsah kaseinu, obsah tukuprosté sušiny, obsah laktózy a bod mrznutí. Data byla hodnocena ...