Prohlížení Zemědělská fakulta dle předmětu "kravské mléko"
Zobrazují se záznamy 1-5 z 5
-
ANALÝZA VYBRANÝCH JAKOSTNÍCH UKAZATELŮ SYROVÉHO KRAVSKÉHO MLÉKA V ZEMĚDĚLSKÉM PODNIKU
(Jihočeská univerzita, 2011)Cílem diplomové práce byla analýza mikrobiologických a hygienických ukazatelů ve vybraném zemědělském podniku, posouzení změn v průběhu roku,vysvětlení příčin jejich rozdílů a navržení postupů vedoucích ke zlepšení dosavadního ... -
Kravské mléko jako přirozený zdroj jodu v lidské výživě
(Jihočeská univerzita, 2014)Práce se zabývá významem mléka jako přirozeného zdroje jodu ve výživě člověka. Přináší údaje o spotřebě mléka a mléčných výrobků a jejich podíl na krytí potřeby jodu u studentů a zaměstnanců Jihočeské univerzity v Českých ... -
Obsah zinku, mědi a jódu v mléce krav
(Jihočeská univerzita, 2017)Mléko a mléčné výrobky patří mezi nejbohatší zdroje stopových prvků nezbytných v lidské výživě. Práce přináší údaje o obsahu zinku, mědi a jódu v mléce v průběhu laktace a o vlivu dalších faktorů, které na obsah prvků ... -
Syřitelnost kravského a kozího mléka
(Jihočeská univerzita, 2017)Diplomová práce pojednává o dvou technologických vlastnostech určujících kvalitu mléka, syřitelnosti a kysací schopnosti, které jsou ovlivněny velkým množstvím faktorů. Cílem práce bylo na základě získaných analýz posoudit ... -
Změny v chemickém složení syrového kravského mléka v průběhu roku
(Jihočeská univerzita, 2011)Cílem práce bylo analyzovat výsledky syrového mléka podle těchto kvalitativních ukazatelů: obsah tuku, obsah bílkovin, obsah močoviny, obsah kaseinu, obsah tukuprosté sušiny, obsah laktózy a bod mrznutí. Data byla hodnocena ...