• Hodnocení jakostních ukazatelů syrového kravského mléka ve vybraném zemědělském podniku 

      Tibitanzlová, Linda (Jihočeská univerzita, 2010)
      Cílem diplomové práce bylo posouzení vybraných jakostních ukazatelů v závislosti na chovu, roku a sezóně. Ve třech vybraných zemědělských podnicích byly v rámci pravidelných kontrol získány bazénové vzorky mléka, u kterých ...
    • Hodnocení kvality mléka v konvenčním a ekologickém chovu skotu. 

      Tschernayová, Kateřina (Jihočeská univerzita, 2007)
      V práci jsou srovnány dva podniky zaměřené na chov dojnic v Jihočeském kraji, z nichž jeden hospodaří konvenčním způsobem a druhý ekologicky. Obě farmy se nacházejí v podhůří Šumavy. Na farmách jsou chovány plemena Holštýn ...
    • Jakostní ukazatele mléka při změně technologie dojení 

      Vokřálová, Simona (Jihočeská univerzita, 2011)
      Cílem diplomové práce bylo vyhodnocení vybraných jakostních ukazatelů při změně technologie dojení. V rámci pravidelných kontrol byly získány bazénové vzorky mléka při původním tradičním dojení a po zavedení robotizovaného ...
    • Porovnání různých způsobů přípravy mléčné žlázy skotu k dojení 

      Hajná, Lenka (Jihočeská univerzita, 2009)
      Cílem diplomové práce bylo porovnat různé způsoby přípravy mléčné žlázy před vlastním dojením s ohledem na kvalitu mléka, délku trvání jednotlivých způsobů přípravy vemene a ekonomickou náročnost. Ve vybraném zemědělském ...
    • Vybrané parametry jakosti mléka u léčených dojnic 

      Hrubešová, Kristýna (Jihočeská univerzita, 2014)
      Práce se zabývá sledováním vybraných ukazatelů kvality mléka včetně reziduí inhibičních látek (RIL) v mléce dojnic léčených vybranými skupinami antibiotik. Součástí práce je analýza vybraných faktorů, které na tyto ukazatele ...
    • Změny v chemickém složení syrového kravského mléka v průběhu roku 

      Dušek, Aleš (Jihočeská univerzita, 2011)
      Cílem práce bylo analyzovat výsledky syrového mléka podle těchto kvalitativních ukazatelů: obsah tuku, obsah bílkovin, obsah močoviny, obsah kaseinu, obsah tukuprosté sušiny, obsah laktózy a bod mrznutí. Data byla hodnocena ...