Prohlížení Zemědělská fakulta dle předmětu "masné výrobky"
Zobrazují se záznamy 1-6 z 6
-
Kvalitativní ukazatele vybraných masných výrobků vyrobených ve standardní a bio- kvalitě
(Jihočeská univerzita, 2021)Cílem diplomové práce bylo porovnat přítomnost použitých konzervačních látek a základních složek masných výrobků vyrobených v běžné a bio - kvalitě. V praktické části bylo provedeno polarizační měření vzorků obou kvalit ... -
Porovnání vybraných kvalitativních ukazatelůtepelně opracovaných masných výrobků z různých distribučních sítí
(Jihočeská univerzita, 2015)Masné výrobky patří do oblíbené skupiny konzumovaných potravin. Se zrušením státních norem po roce 1992 dochází k nárůstu distribuce produktů do obchodních sítí pod stejným označením, ale lišícím se složením. Na vybraných ... -
Snižování počtu mikroorganismů v masných výrobcích - vliv teploty skladování
(Jihočeská univerzita, 2013)V diplomové práci se zabývám vlivem teploty skladování na snižování počtu mikroorganismů v masných výrobcích. V práci je rozebráno chladírenské a mrazírenské skladování masa a masných výrobků. V další části práce je uveden ... -
Vliv aktivity vody na obsah mikroorganizmů ve vybraných masných výrobcích
(Jihočeská univerzita, 2019)Cílem této diplomové práce je sledovat, jakým způsobem ovlivňuje množství vody (vodní aktivita) množství mikroorganismů ve vybraných balených masných výrobcích z pohledu norem, které udávají jejich specifické požadavky na ... -
Vliv technologie balení na trvanlivost produktů
(Jihočeská univerzita, 2011)Mikrobiologická kvalita potravin je důležitá jak z důvodu hygienického, tak zdravotního a má nemalý vliv na údržnost potravin. Cílem této diplomové práce bylo zhodnotit vzorky masných výrobků z hlediska kontaminace ... -
Vliv vybraných parametrů na kvalitu masných výrobků
(Jihočeská univerzita, 2015)Tato diplomová práce se zabývá senzorickou analýzou vybraných druhů trvanlivých masných výrobků v závislosti na technologii výroby. Jejím cílem je pomocí senzorického hodnocení a poté statistického vyhodnocení porovnat, ...