• Mikrobiální kontaminace masa používaného ke krmení psů a koček v rámci syrové diety 

      Hosnedlová, Barbora (Jihočeská univerzita, 2021)
      Krmení syrovou dietou, neboli BARF, je způsob krmení, který je založen na syrovém mase, vnitřnostech a přílohách. Cílem práce bylo (i) prostřednictvím dotazníkového šetření mezi chovateli, kteří krmí BARF (n=307) prověřit ...
    • Screening biologických aktivit vláknitých hub izolovaných z plástového pylu 

      Trmalová, Františka (Jihočeská univerzita, 2021)
      Diplomová práce sleduje biologickou aktivitu mikroorganismů, které byli získány z plástového pylu včel. Pomocí molekulárně biologických metod, byly zjištěny dva druhy hub rodu Penicillium, a to konkrétně P. corylophilum a ...
    • Snižování počtu mikroorganismů v masných výrobcích - vliv teploty skladování 

      Záhorová, Jana (Jihočeská univerzita, 2013)
      V diplomové práci se zabývám vlivem teploty skladování na snižování počtu mikroorganismů v masných výrobcích. V práci je rozebráno chladírenské a mrazírenské skladování masa a masných výrobků. V další části práce je uveden ...
    • Vliv obalů na mikrobiální stav výsekového masa 

      Kourková, Dita (Jihočeská univerzita, 2013)
      Diplomová práce se zabývá vlivem obalů na mikrobiální stav výsekového hovězího masa. Hovězí maso - Muscullus semimembranosus - bylo sledováno v nezabaleném stavu a dále v obalech z průtažné mikrotenové fólie, ve vícevrstvé ...
    • Vliv technologie balení na trvanlivost produktů 

      Rykrová, Lucie (Jihočeská univerzita, 2011)
      Mikrobiologická kvalita potravin je důležitá jak z důvodu hygienického, tak zdravotního a má nemalý vliv na údržnost potravin. Cílem této diplomové práce bylo zhodnotit vzorky masných výrobků z hlediska kontaminace ...