Prohlížení Zemědělská fakulta dle předmětu "mikroorganismy"
Zobrazují se záznamy 1-4 z 4
-
Mikrobiální kontaminace masa používaného ke krmení psů a koček v rámci syrové diety
(Jihočeská univerzita, 2021)Krmení syrovou dietou, neboli BARF, je způsob krmení, který je založen na syrovém mase, vnitřnostech a přílohách. Cílem práce bylo (i) prostřednictvím dotazníkového šetření mezi chovateli, kteří krmí BARF (n=307) prověřit ... -
Screening biologických aktivit vláknitých hub izolovaných z plástového pylu
(Jihočeská univerzita, 2021)Diplomová práce sleduje biologickou aktivitu mikroorganismů, které byli získány z plástového pylu včel. Pomocí molekulárně biologických metod, byly zjištěny dva druhy hub rodu Penicillium, a to konkrétně P. corylophilum a ... -
Snižování počtu mikroorganismů v masných výrobcích - vliv teploty skladování
(Jihočeská univerzita, 2013)V diplomové práci se zabývám vlivem teploty skladování na snižování počtu mikroorganismů v masných výrobcích. V práci je rozebráno chladírenské a mrazírenské skladování masa a masných výrobků. V další části práce je uveden ... -
Vliv technologie balení na trvanlivost produktů
(Jihočeská univerzita, 2011)Mikrobiologická kvalita potravin je důležitá jak z důvodu hygienického, tak zdravotního a má nemalý vliv na údržnost potravin. Cílem této diplomové práce bylo zhodnotit vzorky masných výrobků z hlediska kontaminace ...