Prohlížení Zemědělská fakulta dle předmětu "milk fat"
Zobrazují se záznamy 1-9 z 9
-
Individuální dynamika močoviny v mléce v průběhu laktace
(Jihočeská univerzita, 2007)V průběhu 10 po sobě jdoucích kalendářních měsících byla sledována skupina 20 dojnic holštýnského plemene tak, aby u nich mohl být popsán vztah mezi obsahem močoviny v mléce a mléčnou produkcí a parametry mléčné užitkovosti. ... -
Polymorfismus vybraných enzymů jako faktor ovlivňující složení mléčného tuku
(Jihočeská univerzita, 2019)Cílem této práce bylo stanovit zastoupení genotypů pro polymorfismus g.10329C>T (A293V) v populaci, vyhodnotit vliv genotypu na základní užitkové parametry mléka a též na zastoupení mastných kyselin. Nejprve byly zjištěny ... -
Spektrum mastných kyselin mléčného tuku skotu při změnách krmné dávky
(Jihočeská univerzita, 2011)Tato diplomová práce se zabývá složením mléčného tuku a zastoupením mastných kyselin v mléčném tuku skotu. Dále se věnuje faktorům, které ovlivňují zastoupení mastných kyselin v mléčném tuku - zejména vlivu krmné dávky. ... -
Vliv polymorfismu vybraných enzymů na zastoupení mastných kyselin mléčného tuku skotu
(Jihočeská univerzita, 2021)Cílem diplomové práce bylo stanovit genotypy polymorfních variant některých kandidátních lokusů v genech AGPAT6 a LEP a vyhodnotit vliv těchto polymorfních variant na mléčnou užitkovost a na zastoupení mastných kyselin ... -
Vliv polymorfních variant kandidátního lokusu na spektrum mastných kyselin kravského mléka
(Jihočeská univerzita, 2018)Celosvětové studie poukazují na vliv polymorfismu vybraných genů na mléčnou produkci a obsah mastných kyselin. Cílem diplomové práce byla genotypizace kandidátního lokusu FASN se zaměřením na mléčnou užitkovost a spektrum ... -
Vliv vybraných demografických faktorů na senzorické hodnocení a přijatelnost konzumních druhů mlék
(Jihočeská univerzita, 2021)Diplomová práce se zabývala senzorickým hodnocením vybraných druhů mlék (čerstvé a trvanlivé; obě ve variantě plnotučné a polotučné) a jejich přijatelnosti v závislosti na demografických faktorech. Dalším cílem bylo ... -
Zastoupení mastných kyselin v mléčném tuku dojnic a ve vybraném mléčném produktu
(Jihočeská univerzita, 2018)Diplomová práce pojednává o změnách v zastoupení mastných kyselin v mléce krav. Cílem práce bylo posoudit zastoupení mastných kyselin v mléce a následně v jogurtu z něho vyrobeného. V práci byl rovněž posouzen vliv managementu ... -
Zastoupení mastných kyselin v mléčném tuku koz a ve vybraném mléčném produktu
(Jihočeská univerzita, 2017)Při technologickém zpracování suroviny nastávají v mléce změny, které mají vliv i na vlastnosti mléčného tuku. Mléčné výrobky mohou mít v porovnání s původní surovinou odlišné vlastnosti. Chemické a mikrobiální pochody ... -
Zastoupení mastných kyselin v mléčném tuku koz.
(Jihočeská univerzita, 2012)Práce se zabývá posouzením zastoupení mastných kyselin v mléčném tuku koz na vybrané farmě a sledováním zastoupení významných mastných kyselin v rámci vybraných faktorů. Odběry vzorků proběhly v letech 2010 a 2011, byly ...