Prohlížení Zemědělská fakulta dle předmětu "milk quality"
Zobrazují se záznamy 1-7 z 7
-
Hodnocení jakostních ukazatelů syrového kravského mléka ve vybraném zemědělském podniku
(Jihočeská univerzita, 2010)Cílem diplomové práce bylo posouzení vybraných jakostních ukazatelů v závislosti na chovu, roku a sezóně. Ve třech vybraných zemědělských podnicích byly v rámci pravidelných kontrol získány bazénové vzorky mléka, u kterých ... -
Hodnocení kvality mléka v konvenčním a ekologickém chovu skotu.
(Jihočeská univerzita, 2007)V práci jsou srovnány dva podniky zaměřené na chov dojnic v Jihočeském kraji, z nichž jeden hospodaří konvenčním způsobem a druhý ekologicky. Obě farmy se nacházejí v podhůří Šumavy. Na farmách jsou chovány plemena Holštýn ... -
Jakostní ukazatele mléka při změně technologie dojení
(Jihočeská univerzita, 2011)Cílem diplomové práce bylo vyhodnocení vybraných jakostních ukazatelů při změně technologie dojení. V rámci pravidelných kontrol byly získány bazénové vzorky mléka při původním tradičním dojení a po zavedení robotizovaného ... -
Mikrobiologická jakost syrového kravského mléka
(Jihočeská univerzita, 2014)Mikrobiologická jakost syrového mléka je z pohledu zdravotní nezávadnosti mléčných výrobků jednou z nejdůležitějších vlastností. Množství mikroorganismů je mimo jiné ovlivněno teplotou skladování či dobou uplynutou od ... -
Porovnání různých způsobů přípravy mléčné žlázy skotu k dojení
(Jihočeská univerzita, 2009)Cílem diplomové práce bylo porovnat různé způsoby přípravy mléčné žlázy před vlastním dojením s ohledem na kvalitu mléka, délku trvání jednotlivých způsobů přípravy vemene a ekonomickou náročnost. Ve vybraném zemědělském ... -
Vliv přerušení chladírenského řetězce na růst mikroorganismů v mléce
(Jihočeská univerzita, 2016)Syrové mléko je jedním z nejvíce sledovaných produktů, nejen z hlediska mikrobiálního, ale také z hlediska technologického, chemického a senzorického. Cílem diplomové práce bylo sledování vlivu přerušení chladírenského ... -
Změny v chemickém složení syrového kravského mléka v průběhu roku
(Jihočeská univerzita, 2011)Cílem práce bylo analyzovat výsledky syrového mléka podle těchto kvalitativních ukazatelů: obsah tuku, obsah bílkovin, obsah močoviny, obsah kaseinu, obsah tukuprosté sušiny, obsah laktózy a bod mrznutí. Data byla hodnocena ...