• Kravské mléko jako přirozený zdroj jodu v lidské výživě 

      Vítková, Lucie (Jihočeská univerzita, 2014)
      Práce se zabývá významem mléka jako přirozeného zdroje jodu ve výživě člověka. Přináší údaje o spotřebě mléka a mléčných výrobků a jejich podíl na krytí potřeby jodu u studentů a zaměstnanců Jihočeské univerzity v Českých ...
    • Senzorické hodnocení a přijatelnost mlékárenských výrobků s náhradou mléčného tuku 

      Doubravová, Kristýna (Jihočeská univerzita, 2021)
      Senzorická kvalita mléčných výrobků, u nichž byl mléčný tuk nahrazen tukem rostlinným, může mít vliv na preference spotřebitelů. Cílem práce bylo posoudit senzorické vlastnosti mléčných produktů a produktů, u nichž byla ...
    • Senzorické hodnocení vybraných mléčných produktů 

      Halámková, Eliška (Jihočeská univerzita, 2012)
      Cílem diplomové práce bylo provést pomocí některé z metod senzorické analýzy vyhodnocení vybraných mléčných produktů. Na základě navrženého dotazníku se provedl zároveň průzkum týkající se spotřeby a obliby vybraných ...