• Atraktivita porostů pohanky pro včely 

      Koschant, Jan (Jihočeská univerzita, 2017)
      Tato diplomová práce s názvem ,,Atraktivita porostů pohanky pro včely" se zabývá především původem nektaru rostlin ke zpracování včelami na med. Práce se skládá ze dvou částí. Teoretická část pojednává o problematice ...
    • Atraktivita výsadeb druhů potencionálně rozšiřujících včelí pastvu pro včely 

      Šebesta, Tomáš (Jihočeská univerzita, 2019)
      Tato diplomová práce s názvem ,,Atraktivita výsadeb druhů potencionálně rozšiřujících včelí pastvu pro včely" pojednává o pylodárných a nektarodárných rostlinách vysazených v obci Brník ve Středočeském kraji. Práce je ...
    • Vliv použitých sladidel na senzorické vlastnosti nápojů z vybraných druhů ovoce 

      Prayer, Radek (Jihočeská univerzita, 2017)
      Předmětem práce bylo senzorické zhodnocení použitých sladidel v nápojích z vybraných druhů ovoce. V rámci senzorické analýzy byl použit jablečný mošt a dále hruškový, meruňkový, višňový a černorybízový nektar. Tyto nápoje ...