Prohlížení Zemědělská fakulta dle předmětu "pluchy"
Zobrazují se záznamy 1-2 z 2
-
Posouzení možností využití celých klásků pšenice špaldy pro přípravu pekařských produktů
(Jihočeská univerzita, 2018)Pšenice špalda (Triticum spelt L.) se běžně zpracovává na celozrnnou mouku především v BIO kvalitě. Celozrnná mouka neobsahuje pluchy, ty jsou před mletím odstraněny a v potravinářském průmyslu se běžně nevyužívají. Tato ... -
Potenciál energetického využití odpadu pocházejícího ze sklizně a zpracování minoritních druhů Triticum L. pěstovaných v režimu ekologického zemědělství
(Jihočeská univerzita, 2019)Pěstování minoritních druhů obilnin, mezi které se řadí pšenice špalda, jednozrnka a dvouzrnka, zaznamenalo v posledních letech výrazný rozvoj především díky rozvoji ekologického zemědělství. Při zpracování těchto obilnin ...