• Obsah jodu v mléce 

      Hrabec, Miroslav (Jihočeská univerzita, 2007)
      Předmětem mé diplomové práce bylo zhodnotit obsah jodu v mléčné surovině a posoudit vliv mlékárenského zpracování mléka na změny jeho obsahu. Diplomová práce přináší aktuální informace o obsahu jodu v mléčné surovině v ...
    • Sezónní změny v užitkovosti a plodnosti krav v souvislosti s teplotními a vlhkostními poměry prostředí 

      Ťoupalová, Michaela (Jihočeská univerzita, 2014)
      Vysoká úroveň plodnosti a mléčné užitkovosti patří mezi hlavní předpoklady rentability podniku. Jestliže nejsou plně zajištěny všechny životní potřeby dojnic, nelze očekávat příznivé výsledky. Lidský faktor má v zajišťování ...
    • Vyhodnocení reprodukčních ukazatelů ve vybraném chovu dojnic v ZOD "Podhradí" Choustník 

      Nezbedová, Marie (Jihočeská univerzita, 2017)
      Cílem práce bylo vyhodnotit vybrané vlivy působící na úroveň reprodukce u náhodně vybraného souboru dojnic chovaných ve stejných podmínkách. Vybrané vlivy, mezi které patří plemeno, věk při 1. otelení, roční období otelení ...