Prohlížení Zemědělská fakulta dle předmětu "slad"
Zobrazují se záznamy 1-3 z 3
-
Fyzikální a biologické ošetření osiva ječmene
(Jihočeská univerzita, 2016)Abstrakt Ječmen setý je hned po pšenici druhou nejstarší obilninou, která se začala pěstovat. Plocha, která byla oseta ječmenem v roce 2015, činila necelých 366 tisíc hektarů, což bylo o 15 tisíc hektarů více než v roce ... -
Porovnání vybraných parametrů výčepních piv a ležáků z komerčních pivovarů a z minipivovaru
(Jihočeská univerzita, 2020)Diplomová práce porovnává vybrané kvalitativní parametry výčepních piv a ležáků vyrobených ve velkých pivovarech a v minipivovarech. V první části práce jsou stručně popsány základní suroviny pro výrobu piva. Dále je popsána ... -
Tvorba výnosu jarního ječmene v závislosti na stupňované dávce N
(Jihočeská univerzita, 2019)Diplomová práce prezentuje výsledky poloprovozních pokusů s jarním ječmenem, které byly založeny v letech 2017 a 2018. Pokusy byly realizovány u pana Bc. Jiřího Nepovíma, v Opatovicích u Světlé nad Sázavou. Pokusnou odrůdou ...