• Hodnocení jakostních ukazatelů syrového kravského mléka ve vybraném zemědělském podniku 

      Tibitanzlová, Linda (Jihočeská univerzita, 2010)
      Cílem diplomové práce bylo posouzení vybraných jakostních ukazatelů v závislosti na chovu, roku a sezóně. Ve třech vybraných zemědělských podnicích byly v rámci pravidelných kontrol získány bazénové vzorky mléka, u kterých ...
    • Syřitelnost kravského a kozího mléka 

      Pecová, Lenka (Jihočeská univerzita, 2017)
      Diplomová práce pojednává o dvou technologických vlastnostech určujících kvalitu mléka, syřitelnosti a kysací schopnosti, které jsou ovlivněny velkým množstvím faktorů. Cílem práce bylo na základě získaných analýz posoudit ...
    • Zastoupení mastných kyselin v mléčném tuku koz a ve vybraném mléčném produktu 

      Pecová, Lenka (Jihočeská univerzita, 2017)
      Při technologickém zpracování suroviny nastávají v mléce změny, které mají vliv i na vlastnosti mléčného tuku. Mléčné výrobky mohou mít v porovnání s původní surovinou odlišné vlastnosti. Chemické a mikrobiální pochody ...
    • Zastoupení mastných kyselin v mléčném tuku koz. 

      Samohejlová, Kamila (Jihočeská univerzita, 2012)
      Práce se zabývá posouzením zastoupení mastných kyselin v mléčném tuku koz na vybrané farmě a sledováním zastoupení významných mastných kyselin v rámci vybraných faktorů. Odběry vzorků proběhly v letech 2010 a 2011, byly ...
    • Změny složení mléka klisen v průběhu laktace 

      Vránová, Vendula (Jihočeská univerzita, 2012)
      Cílem práce bylo zjistit složení mléka klisen v jednotlivých fázích laktace a změny v obsahu složek, ke kterým v průběhu laktace dochází. Dále byla zkoumána variabilita v obsahu složek mléka mezi klisnami a případná ...
    • Změny v chemickém složení syrového kravského mléka v průběhu roku 

      Dušek, Aleš (Jihočeská univerzita, 2011)
      Cílem práce bylo analyzovat výsledky syrového mléka podle těchto kvalitativních ukazatelů: obsah tuku, obsah bílkovin, obsah močoviny, obsah kaseinu, obsah tukuprosté sušiny, obsah laktózy a bod mrznutí. Data byla hodnocena ...