Prohlížení Zemědělská fakulta dle předmětu "spelt"
Zobrazují se záznamy 1-3 z 3
-
Genetické zdroje pšenice špaldy v Evropě a možnosti jejich praktického využití v ekologickém zemědělství
(Jihočeská univerzita, 2013)V diplomové práci byla řešena problematika v Evropě dostupných genetických zdrojů pšenice špaldy (Triticum spelta L.),jejich struktura v evropském měřítku včetně rozšíření pěstování špaldy, odrůdové skladby a vývoje ... -
Kvalitativní parametry těstovin z pluchatých pšenic a optimalizace jejich receptur
(Jihočeská univerzita, 2018)Diplomová práce se zabývá kvalitativními parametry těstovin z pluchatých pšenic a následně optimalizací jejich receptur. V práci jsou použity vzorky z pšenice jednozrnky Triticum monococcum L., pšenice dvouzrnky Triticum ... -
Posouzení možností využití celých klásků pšenice špaldy pro přípravu pekařských produktů
(Jihočeská univerzita, 2018)Pšenice špalda (Triticum spelt L.) se běžně zpracovává na celozrnnou mouku především v BIO kvalitě. Celozrnná mouka neobsahuje pluchy, ty jsou před mletím odstraněny a v potravinářském průmyslu se běžně nevyužívají. Tato ...