• Hodnocení bezlepkových potravin se zaměřením na bezlepkové těstoviny 

      Dardová, Magdaléna (Jihočeská univerzita, 2017)
      Diplomová práce se zabývá hodnocením bezlepkových těstovin. Těstoviny byly hodnoceny pomocí zkoušek vařením a senzorického hodnocení. Vybrány byly čtyři druhy těstovin, které měly jako základ použitou kukuřičnou mouku a ...
    • Příprava těstovin s různým podílem merlíkové mouky a jejich kvalitativní hodnocení 

      Bigasová, Věra (Jihočeská univerzita, 2014)
      Merlík čilský (Chenopodium chinoa) patří mezi nutričně velice hodnotné plodiny s mnohostranným využitím. Cílem této práce bylo otestovat možnosti výroby těstovin s různým podílem merlíkové mouky a vyhodnotit jejich vybrané ...
    • Zajištění kvality v technologii výroby těstovin 

      Frantík, Martin (Jihočeská univerzita, 2012)
      Předmětem diplomové práce je téma ?Zajištění kvality v technologii výroby těstovin.? Teoretická část práce se zabývá historií těstovin, charakterizuje suroviny pro výrobu těstovin a výrobní technologie v těstárenství. Dále ...