• Mikrobiální jakost syrového kravského mléka ve vybraných chovech. 

      Hlaváčová, Nora (Jihočeská univerzita, 2008)
      Cílem diplomové práce bylo sledování problematiky výskytu celkového počtu mikroorganismů (CPM) ve čtyřech sledovaných chovech skotu. Chovy se od sebe lišily technologií ustájení a dojení, použitím predippingu, pastvou a ...
    • Mikrobiologická jakost syrového kravského mléka 

      Havránková, Iveta (Jihočeská univerzita, 2014)
      Mikrobiologická jakost syrového mléka je z pohledu zdravotní nezávadnosti mléčných výrobků jednou z nejdůležitějších vlastností. Množství mikroorganismů je mimo jiné ovlivněno teplotou skladování či dobou uplynutou od ...
    • Vliv přerušení chladírenského řetězce na růst mikroorganismů v mléce 

      Beerová, Michaela (Jihočeská univerzita, 2016)
      Syrové mléko je jedním z nejvíce sledovaných produktů, nejen z hlediska mikrobiálního, ale také z hlediska technologického, chemického a senzorického. Cílem diplomové práce bylo sledování vlivu přerušení chladírenského ...
    • Vyhodnocení kvality mléka ve vybraných zemích Evropské unie 

      Pokorný, Martin (Jihočeská univerzita, 2021)
      Diplomová práce se zabývá posouzením kvalitativních ukazatelů dodávek syrového kravského mléka v rámci Evropské unie (EU) a České republiky (ČR), v závislosti na roku a průběhu roku. V rámci EU byly zjištěny průměrné hodnoty ...