Prohlížení Zemědělská fakulta dle předmětu "yoghurt"
Zobrazují se záznamy 1-6 z 6
-
Sledování růstu kulturní mikroflóry v jogurtu v průběhu minimální doby trvanlivosti
(Jihočeská univerzita, 2013)Cílem diplomové práce bylo sledovat počet mikroorganismů jogurtové kultury Lactobacillus delbrueckii subsp. bulgaricus a Streptococcus salivarius subsp. thermophilus ve vybraných jogurtech po ukončení zracího procesu a ... -
Stanovení probiotických mikroorganismů ve vybraných kysaných mléčných produktech
(Jihočeská univerzita, 2014)Cílem práce bylo sledovat zastoupení probiotických mikroorganismů ve vybraných kysaných mléčných produktech. Pro stanovení kmenů Lactobacillus delbrueckii ssp. bulgaricus, Streptococcus salivarius ssp. thermophilus a rod ... -
Viskozita a kyselost vybraných druhů bílých jogurtů
(Jihočeská univerzita, 2015)Cílem diplomové práce bylo posoudit kyselost a viskozitu bílých jogurtů v závislosti na různém přídavku sušeného odstředěného mléka a pomocí některé z metod senzorické analýzy vyhodnotit vnímání těchto vlastností mladými ... -
Vliv nutričně významných látek na vybrané senzorické vlastnosti mléčných výrobků
(Jihočeská univerzita, 2021)Cílem diplomové práce bylo posoudit chemické složení a vybrané vlastnosti sýrů a jogurtů, do kterých bylo přidáno různé množství sušeného odstředěného mléka (SOM). V literární rešerši je zmíněna charakteristika a dělení ... -
Zastoupení mastných kyselin v mléčném tuku dojnic a ve vybraném mléčném produktu
(Jihočeská univerzita, 2018)Diplomová práce pojednává o změnách v zastoupení mastných kyselin v mléce krav. Cílem práce bylo posoudit zastoupení mastných kyselin v mléce a následně v jogurtu z něho vyrobeného. V práci byl rovněž posouzen vliv managementu ... -
Zastoupení mastných kyselin v mléčném tuku koz a ve vybraném mléčném produktu
(Jihočeská univerzita, 2017)Při technologickém zpracování suroviny nastávají v mléce změny, které mají vliv i na vlastnosti mléčného tuku. Mléčné výrobky mohou mít v porovnání s původní surovinou odlišné vlastnosti. Chemické a mikrobiální pochody ...