• Obsah jodu v mléce a mléčných výrobcích 

      Davidová, Lucie (Jihočeská univerzita, 2009)
      Předmětem diplomové práce bylo zjistit a zhodnotit obsah jodu v mléčných výrobcích v distribuční síti České republiky. Práce přináší aktuální informace o obsahu jodu v konzumním mléce a bílých jogurtech, které jsou běžnou ...
    • Senzorická jakost jogurtů v závislosti na různém složení ovocného podílu 

      Bohdalová, Tereza (Jihočeská univerzita, 2018)
      Diplomová práce je rozdělena na literární rešerši a zpracování vlastního výzkumu. Literární rešerše se zabývá klasifikací, složením a technologickými postupy při výrobě jogurtů. Dále je zde kapitola o metodách a využití ...
    • Senzorická jakost jogurtů v závislosti na technologii výroby 

      Klápová, Kateřina (Jihočeská univerzita, 2011)
      Cílem této diplomové práce bylo vyhodnotit prostřednictvím senzorické analýzy vybrané druhy jogurtů a to na základě dvou technologií výroby, kterými jsou metoda tanková a metoda termostatová. Byly vybrány 4 druhy bílých ...
    • Vliv nutričně významných látek na vybrané senzorické vlastnosti mléčných výrobků 

      Hradilová, Kristina (Jihočeská univerzita, 2021)
      Cílem diplomové práce bylo posoudit chemické složení a vybrané vlastnosti sýrů a jogurtů, do kterých bylo přidáno různé množství sušeného odstředěného mléka (SOM). V literární rešerši je zmíněna charakteristika a dělení ...