• Možnosti zvyšování kvality hovězího masa zráním 

      Beneš, Karel (Jihočeská univerzita, 2012)
      Kvalita hovězího masa je ovlivňována vnitřními i vnějšími faktory, výsledný produkt je ovlivněn především posmrtnými změnami. Práce je zaměřena na vliv změn zrání masa na vybrané fyzikální ukazatele masa (pH, barva, vaznost a ...
    • Sledování změny vybraných ukazatelů v průběhu zrání piva 

      Novák, Jan (Jihočeská univerzita, 2020)
      Diplomová práce se zabývá sledováním vybraných jakostních parametrů chemické analýzy v průběhu zrání piva. Sledován byl průběh změnu obsahu alkoholu, skutečný a zdánlivý extrakt v pivu, extrakt původní mladiny a stupeň ...
    • Výskyt biogenních aminů a polyaminů ve zrajících sýrech po ukončení doby spotřeby 

      Vodehnalová, Klára (Jihočeská univerzita, 2012)
      Cílem této práce bylo sledovat výskyt biogenních aminů a polyaminů ve vybraných typech zrajících sýrů a zhodnocení jejich obsahů od uplynutí doby spotřeby. Obsah biogenních aminů a polyaminů ve vybraných vzorcích byl ...
    • Změny kyselosti sýrů ementálského typu v průběhu zrání 

      Randlová, Monika (Jihočeská univerzita, 2014)
      Diplomová práce byla zaměřena na faktory ovlivňující zrání sýra, především první fázi. V literárním přehledu byl zpracován průběh zrání sýrů, což je komplexní souhrn změn způsobených syřidlovými enzymy a enzymatickou ...
    • Ztráty při zrání a skladování hovězího masa 

      Kostohryzová, Lenka (Jihočeská univerzita, 2013)
      Diplomová práce je zaměřena na sestavení náhledu na problematiku v oblasti zrání hovězího masa, potřebné délce skladování, podmínky a hmotnostní ztráty, které během tohoto skladovacího období nastanou. V teoretické části ...