Zemědělská fakulta: Poslední příspěvky
Zobrazují se záznamy 121-140 z 3513
-
Zpracování územní studie vybrané lokality
(Jihočeská univerzita, 2021)Diplomová práce se zabývá návrhem územní studie pro vybranou lokalitu. Lokalita se nachází v obci Světlík. V první, teoretické části se s použitím odborné literatury věnuji pojmu krajina. Následuje téma krajinné a územní ... -
Využití odpadů při výstavbě pozemních staveb
(Jihočeská univerzita, 2021)Tato diplomová práce je zaměřena na využití odpadů při výstavbě pozemních staveb. V první části se nachází literární rešerše, ve které jsou popsány základní in-formace o odpadech, jako jsou druhy odpadů a jejich výskyt. ... -
Nástavba, přístavba a stavební úpravy hasičské zbrojnice v Borovanech
(Jihočeská univerzita, 2021)Tématem diplomové práce je reálný záměr nástavby, přístavby a stavebních úprav hasičské zbrojnice v Borovanech. Literární část práce je zaměřena na čtyři témata. Nejprve je to proces schvalování staveb a obsah potřebné ... -
Změny pokryvu a orografie povodí 4. řádu ve vztahu k výstavbě dálnice hodnocené ze satelitních dat Sentinel-2 a leteckých LiDAR dat
(Jihočeská univerzita, 2021)Práce se zabývá sledováním změny krajinného pokryvu a orografie v povodí čtvrtého řádu. Pro tento účel byla použita satelitní multispektrální data Sentinel-2 a data leteckého LiDAR skenování. Hlavním cílem práce bylo ... -
Uplatnění alternativních rostlinných mouk pro výrobu chleba
(Jihočeská univerzita, 2021)Literární přehled diplomové práce se zabývá významností chleba v jídelníčku, nutričním složením a vlivem nadměrné konzumace na zdraví člověka. Část obsahu je zaměřena na suroviny, jež jsou součástí výzkumu snažící se ... -
Hodnocení kvalitativních parametrů salátové řepy
(Jihočeská univerzita, 2021)Cílem diplomové práce bylo zhodnotit obsah betalainových barviva zanalyzovat antioxidační aktivitu u vybraných odrůd salátové řepy. Práce je členěna do několika kapitol. V první časti je nastíněna historie salátové řepy, ... -
Influence of wheat varietal mixtures on yield stability, grain quality and flour rheological properties.
(Jihočeská univerzita, 2021)This thesis focuses on the influence of wheat varietal mixtures on yield stability, grain quality and flour rheological properties. The aim of this study was to improve wheat yields and includes further mixing of wheat ... -
Hodnocení plodnosti skotu
(Jihočeská univerzita, 2021)Cílem diplomové práce bylo zjistit úrovně reprodukce skotu v České republice, ve světě a ve vybraném podniku, následně je porovnat a zjistit vlivy, které na ně působí. Pro zhodnocení reprodukce byl vybrán podnik ARGA ... -
Reologické vlastnosti směsi pšeničné mouky s přídavky cvrččí mouky
(Jihočeská univerzita, 2021)Diplomová práce je zaměřena na komplexní analýzu reologických vlastností směsi pšeničné mouky s přídavky cvrččí mouky. Na základě výsledných analýz a vlastního pekařského experimentu, se jevila směs s přídavky cvrččí mouky ... -
Vybrané jakostní ukazatele masa zvěře z farmových chovů
(Jihočeská univerzita, 2021)Cílem této diplomové práce bylo vyhodnotit jakostní znaky masa z faremně chova-ných jelenů a srovnat je se znaky hovězího masa mladých býků shodného věku a podobných podmínek chovu na základě chemického složení svaloviny. Do ... -
Vybrané jakostní ukazatele daňčího masa z farmových chovů
(Jihočeská univerzita, 2021)Cílem diplomové práce bylo vyhodnocení vlivu dvou odlišných způsobů porážky zvířat na kvalitu masa, a to pomocí stanovení jednotlivých jakostních ukazatelů daňčího masa, a následné porovnání výsledků. Na odebraných vzorcích ... -
Zhodnocení monitoringu mykotoxinů ve vybraných surovinách
(Jihočeská univerzita, 2021)Kontaminace krmiv a potravin cizorodými látkami představuje dlouhodobý globální problém a je jí věnována velká pozornost. Cílem diplomové práce bylo posoudit výsledky monitoringu Státní veterinární správy ČR týkající se ... -
Zhodnocení mikrobiologické kvality zvěřiny
(Jihočeská univerzita, 2021)Zvěřina představuje odedávna významnou složku lidské výživy, avšak hygienické požadavky na její získávání, uchovávání a přípravu se v porovnání s požadavky na maso hospodářských zvířat vyvíjely pomaleji. Správná manipulace ... -
Optimalizace vlastností obalu vybraného masného výrobku
(Jihočeská univerzita, 2021)Diplomová práce zpracovaná na téma optimalizace vlastností obalu vybraného masného výrobku se zabývá experimentálním testováním vlastností plastových střev, konkrétně určených pro trvanlivý salám Vysočina. Pro pokusné ... -
Mikrobiální kontaminace masa používaného ke krmení psů a koček v rámci syrové diety
(Jihočeská univerzita, 2021)Krmení syrovou dietou, neboli BARF, je způsob krmení, který je založen na syrovém mase, vnitřnostech a přílohách. Cílem práce bylo (i) prostřednictvím dotazníkového šetření mezi chovateli, kteří krmí BARF (n=307) prověřit ... -
Zahuštěné a sušené mléčné výrobky a jejich využití v potravinářském a krmivářském průmyslu
(Jihočeská univerzita, 2021)Cílem diplomové práce bylo posoudit využití a preference zahuštěných a sušených mléčných výrobků. Pro tento účel byly vytvořeny dva dotazníky. Dotazníkového šetření zaměřeného na využití a preference potravinářských produktů ... -
Vliv polymorfismu vybraných enzymů na zastoupení mastných kyselin mléčného tuku skotu
(Jihočeská univerzita, 2021)Cílem diplomové práce bylo stanovit genotypy polymorfních variant některých kandidátních lokusů v genech AGPAT6 a LEP a vyhodnotit vliv těchto polymorfních variant na mléčnou užitkovost a na zastoupení mastných kyselin ... -
Vliv vybraných demografických faktorů na senzorické hodnocení a přijatelnost konzumních druhů mlék
(Jihočeská univerzita, 2021)Diplomová práce se zabývala senzorickým hodnocením vybraných druhů mlék (čerstvé a trvanlivé; obě ve variantě plnotučné a polotučné) a jejich přijatelnosti v závislosti na demografických faktorech. Dalším cílem bylo ... -
Vyhodnocení kvality mléka ve vybraných zemích Evropské unie
(Jihočeská univerzita, 2021)Diplomová práce se zabývá posouzením kvalitativních ukazatelů dodávek syrového kravského mléka v rámci Evropské unie (EU) a České republiky (ČR), v závislosti na roku a průběhu roku. V rámci EU byly zjištěny průměrné hodnoty ... -
Vliv nutričně významných látek na vybrané senzorické vlastnosti mléčných výrobků
(Jihočeská univerzita, 2021)Cílem diplomové práce bylo posoudit chemické složení a vybrané vlastnosti sýrů a jogurtů, do kterých bylo přidáno různé množství sušeného odstředěného mléka (SOM). V literární rešerši je zmíněna charakteristika a dělení ...