Zemědělská fakulta: Poslední příspěvky
Zobrazují se záznamy 1221-1240 z 3421
-
Analýza koncentrací živin ve vodách a jejich odnosů z vybraného povodí
(Jihočeská univerzita, 2014)Cílem práce byla analýza přítomnosti trendu dlouhodobých časových řad koncentrací a odnosů živin, a jejich popis. Hodnoceny byly koncentrace sloučenin dusíku a fosforu. Analýza byla provedena na vybraných subpovodích ... -
Stanovení reziduí antibiotik v mléce léčených dojnic
(Jihočeská univerzita, 2014) -
Porovnání kvality vajec v závislosti na způsobu krmení
(Jihočeská univerzita, 2014)Tématem diplomové práce je Porovnání závislosti kvality vajec na způsobu krmení. Cílem této práce bylo sledovat, zda se změní kvalita slepičích vajec po přidání drcených vinných semen do krmné směsi nosnic. Vinná semena ... -
Porovnání výtěžnosti kapra obecného (Cyprinus carpio) dle typu ošupení
(Jihočeská univerzita, 2014)Cílem práce bylo porovnání výtěžnosti kapra šupinatého a kapra lysce, dvou hlavních zástupců kapra obecného (Cyprinus carpio), dominantně chovaných v ČR. Porovnání výtěžnosti bylo provedeno v rámci nově vzniklé podnikové ... -
Využití molekulárních markerů ve šlechtitelských programech řepky
(Jihočeská univerzita, 2013)Ve snaze zvýšit produkci je šlechtění zaměřeno na linie využitelné pro tvorbu F1 hybridů. Samčí sterilita a autoinkompatibilita by zde pak mohla najít významné uplatnění. Velké naděje jsou v posledních letech vkládány do ... -
Hodnocení obliby drůbežího masa a drůběžích masných výrobků u vybraných skupin obyvatelstva
(Jihočeská univerzita, 2014)Tato diplomová práce se zabývá problematikou drůbežího masa a drůbežích masných výrobků. V úvodní části je nastíněna spotřeba masa v rozvinutých a rozvojových zemích a vlastní cíl práce. Druhá kapitola se zabývá historií ... -
Vliv změny užitné hodnoty produktů na kvalitu vybraných druhů výrobků
(Jihočeská univerzita, 2014) -
Slow Food jako moderní trend v českém potravinářství a gastronomii
(Jihočeská univerzita, 2015)Kvalita a původ potravin jsou témata, která aktuálně velmi rezonují nejen v české společnosti, ale i celosvětově. Kvalitní potraviny a pokrmy, ochrana životního prostředí a zejména pak zachování regionálních odlišností ... -
Vliv vybraných faktorů na kvalitativní ukazatele hovězího masa a zpracování výsledků ve formě webové aplikace
(Jihočeská univerzita, 2014)Hovězí maso je biologicky velmi hodnotné, má vysoký obsah esenciálních aminokyselin, železa a vitamínu B2. Práce je zaměřena na zjištění vlivu oblasti na obsah vybraných mastných kyselin v mase skotu plemene české strakaté ... -
Porovnání zásad tvorby KPÚ v zahraničí a v ČR
(Jihočeská univerzita, 2014)Tato diplomová práce navazuje na vlastní bakalářskou práci. Zabývá se pozemkovými úpravami v České republice a zahraničí. Cílem práce je ukázat, jak probíhají pozemkové úpravy v České republice a především ukázat proces ... -
Využití technologie GNSS pro potřeby vytyčování pozemkových úprav
(Jihočeská univerzita, 2014)Cílem této práce bylo vytyčení nově navržených hranic pozemků technologií GNSS v rámci pozemkových úprav. Za lokalitu bylo zvoleno katastrální území Kamenný Újezd nedaleko Českých Budějovic. Postup jednotlivých činností ... -
Optimalizace procesu sušení trvanlivých masných výrobků
(Jihočeská univerzita, 2014)Moje diplomová práce se zabývá optimalizací procesu trvanlivých masných výrobků. Výzkumem bylo zjištěno, že sušením trvanlivého masného výrobku docházelo k postupnému úbytku vody a snížení hodnoty aw pod 0,85. Tuk a sůl ... -
Vliv ošetření elicitory na obsah některých biologicky aktivních látek ve vybrané rostlině
(Jihočeská univerzita, 2014)Cílem předložené práce bylo studium účinku elicitoru kyseliny acetylsalicylové na stimulátory rostlinné imunity ve smyslu ovlivnění obsahu některých biologicky aktivních látek ve vybrané rostlině ostropestřec mariánský ... -
Fyziologické parametry ovcí plemene Suffolk v chovu v lokalitě Soběslav
(Jihočeská univerzita, 2014)Cílem diplomové práce bylo zhodnocení užitkových vlastností, fyziologického stavu a vybraných krevních parametrů u ovcí plemene suffolk. Sledovány byly přírůstky, krevní parametry a koprologickým vyšetřením bylo zjištěno ... -
Dotace do zemědělství v období 2007-2013 a po roce 2013
(Jihočeská univerzita, 2014)Dotace do zemědělství v období 2007-2013 a po roce 2013. Diplomová práce je zaměřena na čerpání dotací do zemědělství s hlubším zaměřením na ovocnářství. V teoretické části diplomové práce jsou popsány dotační tituly a ... -
Hodnocení změn funkčnosti drenážních systémů orných půd Vysočiny na základě obrazové analýzy časových řad multispektrálních satelitních snímků
(Jihočeská univerzita, 2014)V ČSR bylo odvodněno 1 078 000 ha zemědělské půdy. Drenážní systémy, nacházející se na těchto plochách, jsou dnes na konci své životnosti, čemuž přispěla i nedostatečná údržba těchto systémů. Tato práce se zabývá hodnocením ... -
Způsob a ekonomika využití odpadního tepla u vybraných bioplynových stanic
(Jihočeská univerzita, 2014)Diplomová práce se zabývá ekonomikou a různými způsoby využití odpadního tepla, které vzniká při spalování bioplynu v kogeneračních jednotkách. Využití zbytkového tepla umožňuje výrazně zvýšit energetickou efektivnost ... -
Vliv odstupu sklizně od ukončení vegetace na výskyt vločkovitosti hlíz brambor
(Jihočeská univerzita, 2014)Diplomová práce na téma vliv odstupu sklizně od ukončení vegetace na výskyt vločkovitosti hlíz u množitelských porostů. Do sledování bylo vybráno 11 odrůd brambor z množitelských porostů, na kterých byla ukončena vegetace ... -
Reakce vybraných odrůd brambor na aplikaci listových hnojiv
(Jihočeská univerzita, 2014)Cílem pokusu bylo zhodnotit reakci vybraných odrůd brambor na aplikaci listových hnojiv. Výhodou aplikace listových hnojiv je rychlost jejich působení a při kombinaci s jinými zásahy (společná aplikace s fungicidy) i ... -
Projev certifikované a farmářské sadby brambor
(Jihočeská univerzita, 2014)Cílem diplomové práce bylo zhodnotit projev certifikované a farmářské sadby brambor odrůd Red Anna a Monika. Hodnocen byl počet vzešlých rostlin, výnos hlíz,, průměrný počet hlíz pod trsem, průměrná hmotnost hlíz pod trsem, ...