Zemědělská fakulta: Poslední příspěvky
Zobrazují se záznamy 641-660 z 3421
-
Hodnocení bezlepkových potravin se zaměřením na pečivo
(Jihočeská univerzita, 2017)Cílem této práce je navrhnout bezlepkovou směs, která bude splňovat senzorické a technologické vlastnosti bezlepkového pečiva. Pro zlepšení struktury a současně jako náhrada lepku bylo do těsta přidáno chia semínko a chia ... -
Hodnocení bezlepkových potravin se zaměřením na bezlepkové těstoviny
(Jihočeská univerzita, 2017)Diplomová práce se zabývá hodnocením bezlepkových těstovin. Těstoviny byly hodnoceny pomocí zkoušek vařením a senzorického hodnocení. Vybrány byly čtyři druhy těstovin, které měly jako základ použitou kukuřičnou mouku a ... -
Změny vybraného sušeného ovoce během skladování a jejich vliv na senzorickou jakost
(Jihočeská univerzita, 2017)Práce se zabývá sušením jablek a jejich změnami v průběhu dlouhodobého skladování. Teoretická část byla zpracována rešerší, která přináší poznatky o sušení jablek, jejich požadavkům při prodeji, volbě správné suroviny, ... -
Vliv surovin a technologie na senzorickou jakost čokolády
(Jihočeská univerzita, 2017)Diplomová práce s názvem Vliv surovin a technologie na senzorickou jakost čokolády se zabývá v teoretické části popisem komodity, její legislativou, surovinami pro výrobu čokolády, náhradou některých základních surovin a ... -
Hodnocení bezlepkových potravin se zaměřením na pečivo
(Jihočeská univerzita, 2017)Teoretická část se zabývá celiakií, jejími symptomy a diagnostikou. Dále jsou v teoretické části popsány základní principy bezlepkové diety a jsou zmíněny některé bezlepkové potraviny dostupné na českém trhu. Celou kapitolu ... -
Syřitelnost kravského a kozího mléka
(Jihočeská univerzita, 2017)Diplomová práce pojednává o dvou technologických vlastnostech určujících kvalitu mléka, syřitelnosti a kysací schopnosti, které jsou ovlivněny velkým množstvím faktorů. Cílem práce bylo na základě získaných analýz posoudit ... -
Zastoupení mastných kyselin v mléčném tuku koz a ve vybraném mléčném produktu
(Jihočeská univerzita, 2017)Při technologickém zpracování suroviny nastávají v mléce změny, které mají vliv i na vlastnosti mléčného tuku. Mléčné výrobky mohou mít v porovnání s původní surovinou odlišné vlastnosti. Chemické a mikrobiální pochody ... -
Porovnání základních analytických hodnot drůbežího masa v tržní síti
(Jihočeská univerzita, 2017) -
Vliv použitých sladidel na senzorické vlastnosti nápojů z vybraných druhů ovoce
(Jihočeská univerzita, 2017)Předmětem práce bylo senzorické zhodnocení použitých sladidel v nápojích z vybraných druhů ovoce. V rámci senzorické analýzy byl použit jablečný mošt a dále hruškový, meruňkový, višňový a černorybízový nektar. Tyto nápoje ... -
Vliv použitých sladidel na senzorické vlastnosti džemů z vybraných druhů ovoce
(Jihočeská univerzita, 2017)V mé diplomové práci se zabývám rozdělením a použitím sladidel při výrobě ovocných pomazánek. V teoretické části se zaměřuji na rozdělení sladidel a jejich klasifikaci. Dále také uvádím postupy výroby a rozdělení ovocných ... -
Systémy sledování hygieny v praxi - realizace systému HACCP ve vybraném zpracovatelském podniku
(Jihočeská univerzita, 2017)Hlavním a dosud nepřekonaným systémem v oblasti hygieny potravin je systém HACCP (systém analýzy rizik a stanovení kritických kontrolních bodů). V České republice platí pro výrobce potravin povinnost zavést systém kritických ... -
Aplikace nových legislativních předpisů v označování potravin a výrobků z nich v České republice
(Jihočeská univerzita, 2017)Označování potravin poskytuje spotřebitelům jednoduché, srozumitelné a konzistentní informace o nakupovaných potravinách, které jim umožní činit moudrá rozhodnutí. Potravinářské obaly obsahují spojení mezi zemědělskými ... -
Vliv chovu na vybrané kvalitativní ukazatele slepičích vajec
(Jihočeská univerzita, 2017) -
Mléko a mléčné výrobky ve výživě dětí základní školy
(Jihočeská univerzita, 2017)Mléko a mléčné produkty jsou ve výživě dětí nezastupitelné. Látky, které mléko obsahuje, napomáhají dětem ke správnému růstu a vývoji. Jedná se například o plnohodnotné bílkoviny, či vápník, a je tedy nutné dětem mléko ... -
Analýza úrovně výživy v daném zemědělském podniku
(Jihočeská univerzita, 2017)Diplomová práce se zabývá studiem úrovně výživy v daném zemědělském podniku a faktorů, které ovlivňují mléčnou produkci. V provozních podmínkách je hodnocena kvalita objemných krmiv a složení krmných diet ve vztahu k ... -
Uplatnění meziplodin jako stabilizujícího prvku v protierozní ochraně
(Jihočeská univerzita, 2017)Touto diplomovou prací budeme zjišťovat, jaký vliv mají meziplodiny zařazené v osevním postupu na smyv půdy. V první části diplomové práce je popsána eroze, protierozní opatření a meziplodiny. Druhá část se zabývá ... -
Uplatnění mouky z hlíz topinamburu ve výrobě výrobků z mletého masa
(Jihočeská univerzita, 2017)Topinambur hlíznatý je minoritní hlíznatá okopanina, která ve svých hlízách obsahuje glukofruktan inulin, ceněný pro jeho pozitivní vliv na lidský organismus. Cílem práce bylo vyhodnotit uplatnění mouky z hlíz topinamburu ... -
Využití koní v lesním hospodářství na počátku 21. století
(Jihočeská univerzita, 2017)Cílem této diplomové práce bylo provést rozbor aktuálního využití koní v lesním hospodářství v rámci Jihočeského kraje. Diplomová práce obsahuje stručné seznámení s chovem chladnokrevných koní v České Republice, podmínky ... -
Sledování ukazatelů kvality osiva hrachu setého (Pisum sativum L.) u vybrané skupiny odrůd
(Jihočeská univerzita, 2017)Cílem diplomové práce bylo zhodnotit vybrané parametry poukazující na kvalitu osiva hrachu (Pisum sativum L.) u zvolené skupiny dvou odrůd Gambit a Salamanca. Literární rešerše, je zaměřena především na produkci hrachu u ... -
Embryonální vývoj neoplozených vajíček bource morušového
(Jihočeská univerzita, 2017)Transgenoze je nástroj, kterým lze dále vylepšovat vlastnosti hedvábí produkovaného bourcem morušovým nebo který umožní použít bource jako producenta rekombinantních proteinů využitelných v lékařství. Zabelina et al. (2015a) ...