Zobrazit minimální záznam

dc.contributor.advisorSchuster, Jan
dc.contributor.authorSchwarz, Václav
dc.date.accessioned2021-12-08T08:01:18Z
dc.date.available2021-12-08T08:01:18Z
dc.date.issued2013
dc.date.submitted2013-06-28
dc.identifier.urihttps://dspace.jcu.cz/handle/20.500.14390/30325
dc.description.abstractNárůst prevalence obezity u dětí a mladistvých v posledních několika desetiletích je alarmující. Bakalářská práce je zaměřena na jeden ze zdrojů příjmu potravy mládeže. Jedná se o stravování formou jídelních a nápojových automatů instalovaných na základních a středních školách. Teoretická část bakalářské práce poukazuje na specifika problematiky výživy dětí a mládeže, přičemž jsou popsány hlavní složky výživy, poruchy příjmu potravy a potravinové doplňky. Další bod bakalářské práce je tvořen historií, rozdělením a využitím prodejních automatů ve školách. Praktická část je věnována zjištění skutečného stavu instalace prodejních automatů ve školních zařízeních, frekvencí jejich využití a nabízeným sortimentem. Data jsou zjišťována formou elektronických dotazníků v rámci celé České republiky. Cílem bakalářské práce je porovnání školních zařízení v Jižních Čechách s instalovanými a neinstalovanými prodejními automaty. Mezi další cíle patří zjištění nejoblíbenějších produktů nabízených formou automatového prodeje ve spojení s frekvencí jejich využití.cze
dc.language.isocze
dc.publisherJihočeská univerzitacze
dc.rightsBez omezení
dc.subjectnabízené produktycze
dc.subjectprodejní automatycze
dc.subjectfrekvencecze
dc.subjectvýživcze
dc.subjectFeatured productseng
dc.subjectvending machineseng
dc.subjectfrekquencyeng
dc.subjectnutritioneng
dc.titleFrekvence využití a sortiment nápojových a stravovacích automatů na základních a středních školáchcze
dc.title.alternativeThe frequency of using and the product range of drink dispensers and food-vending machines at primary and secondary schoolseng
dc.typebakalářská prácecze
dc.identifier.stag30180
dc.description.abstract-translatedIn recent decades, the growth of proportion of child and youth obezity is alarming. The focus of this study is on one of the possible sources of youth nutrients - food and drink vending machines in educational establishments of 6-15 years old's. (or schools or primary and secondary establishments. The teoretical part of this study puts emphasis on specific issues of child and youth diet. It provides description of the main atributes of the nutrition, eating disorders and dietery supplements. The study also covers the history and taxonomy of vending machines. The practical part of this study is devoted to investigation of real life scenarios regarding installations of vending machines, the frequency of use and the sortiment provided. The data is gathered in form of electronic questionaires covering the whole Czech Republic. The objective of this study is to compare educatinal establishments in the South Czechia that do or do not have installed vending machines. Secondary objective is to determine sortiment of the most popular products offered via vending mechines based on the frequency of purchase.eng
dc.date.accepted2013-08-26
dc.description.departmentPedagogická fakultacze
dc.thesis.degree-disciplineVýchova ke zdravícze
dc.thesis.degree-grantorJihočeská univerzita. Pedagogická fakultacze
dc.thesis.degree-nameBc.
dc.thesis.degree-programSpecializace v pedagogicecze
dc.description.gradeDokončená práce s úspěšnou obhajoboucze
dc.description.defenceV.Schwarz svou bakalářskou práci obhájil. Blíže viz. posudekcze


Soubory tohoto záznamu

Thumbnail
Thumbnail
Thumbnail

Tento záznam se objevuje v

Zobrazit minimální záznam