Zobrazit minimální záznam

dc.contributor.advisorSchuster, Jan
dc.contributor.authorAndrýsková, Zuzana
dc.date.accessioned2021-12-08T08:01:34Z
dc.date.available2021-12-08T08:01:34Z
dc.date.issued2013
dc.date.submitted2013-06-28
dc.identifier.urihttps://dspace.jcu.cz/handle/20.500.14390/30332
dc.description.abstractBakalářská práce uvádí výsledky studie zabývající se významem kofeinu v dietním režimu adolescentů. Teoretická část práce se zabývá charakteristikou kofeinu, popisuje žádoucí i nežádoucí účinky kofeinu na lidský organismus a uvádí jeho nejznámější zdroje. Dále je v teoretické části charakterizováno období adolescence, je představena vhodná výživa, pitný režim a pohyb v životě adolescentů. Praktická část práce vyhodnocuje nejpreferovanější druhy kofeinových nápojů a potravinových doplňků, četnost konzumace a jejich účel v dietním režimu adolescentů. Dále zjišťuje způsob, jakým se dostaly kofeinové potraviny adolescentům do povědomí, kde je nejčastěji získávají a konzumují. Analýza vychází z kvantitativního výzkumu, který byl proveden pomocí anonymního dotazníkového šetření. Získané údaje jsou zpracovány v grafické a tabulkové podobě.cze
dc.format94 s. (110 452 znaků)
dc.format94 s. (110 452 znaků)
dc.language.isocze
dc.publisherJihočeská univerzitacze
dc.rightsBez omezení
dc.subjectkofeincze
dc.subjectkávacze
dc.subjectčajcze
dc.subjectprodukty obsahující kofeincze
dc.subjectadolescencecze
dc.subjectvýživacze
dc.subjectcaffeineeng
dc.subjectcoffeeeng
dc.subjectteaeng
dc.subjectproducts containing caffeineeng
dc.subjectadolescenceeng
dc.subjectnutritioneng
dc.titleKOFEIN A JEHO VÝZNAM V DIETNÍM REŽIMU ADOLESCENTŮcze
dc.title.alternativeCaffeine and its importance in the dietary intakeeng
dc.typebakalářská prácecze
dc.identifier.stag30196
dc.description.abstract-translatedBachelor thesis presents the results of studies on the importance of caffeine in dieting of adolescents. The theoretical part of the thesis deals with the characteristics of caffeine, describes both desirable and undesirable effects of caffeine on the human body and presents his best-known sources. The theoretical part describes the characteristics of adolescence, there is introduced appropriate nutrition, fluid intake and the movement in the life of adolescents. Practical part of thesis evaluates the most preferred types of caffeine beverages and dietary supplements, frequency of consumption and their purpose in dieting of adolescents. It also investigates how the caffeine food is got adolescents in awareness, where is most often acquired and consumed. The analysis is based on quantitative research, which was conducted by using anonymous questionnaires. The obtained data are processed in graphical and tabular form.eng
dc.date.accepted2013-08-26
dc.description.departmentPedagogická fakultacze
dc.thesis.degree-disciplineVýchova ke zdravícze
dc.thesis.degree-grantorJihočeská univerzita. Pedagogická fakultacze
dc.thesis.degree-nameBc.
dc.thesis.degree-programSpecializace v pedagogicecze
dc.description.gradeDokončená práce s úspěšnou obhajoboucze
dc.description.defenceZ. Andrýsková bakalářskou práci obhájila. Blíže viz. posudky.cze


Soubory tohoto záznamu

Thumbnail
Thumbnail
Thumbnail

Tento záznam se objevuje v

Zobrazit minimální záznam