Zobrazit minimální záznam

dc.contributor.advisorSchuster, Jan
dc.contributor.authorDvořáková, Jitka
dc.date.accessioned2021-12-08T08:42:39Z
dc.date.available2021-12-08T08:42:39Z
dc.date.issued2014
dc.date.submitted2014-03-31
dc.identifier.urihttps://dspace.jcu.cz/handle/20.500.14390/30851
dc.description.abstractCílem této bakalářské práce je zjistit, jaká je úroveň stravování dětí v mateřské škole. Teoretická část bude charakterizovat jednotlivé složky výživy dětí v předškolním věku. Tato část bude rovněž obsahovat shrnutí podstatných faktorů důležitých pro zdravý vývoj dětí, např. vhodný poměr vitamínů a minerálních látek, dodržování správného pitného režimu během dne. Praktická část se bude zabývat monitoringem plnění stravovacích norem a nutričních hodnot v měsíčním jídelníčku a bilanci spotřebního koše. Také bude zaměřena na prevalenci nadváhy a obezity u předškolních dětí a žáků prvního stupně základních škol. Na základě měření proběhne komparace zjištěných údajů. V dotazníkovém šetření budou zjišťovány názory rodičů na stravování dětí v mateřské škole, jak se děti doma stravují a jaké mají pohybové aktivity v rámci prevence obezity.cze
dc.format79 s.
dc.format79 s.
dc.language.isocze
dc.publisherJihočeská univerzitacze
dc.rightsBez omezení
dc.subjectzdravá výživacze
dc.subjectobezitacze
dc.subjectsložky výživycze
dc.subjectspotřební košcze
dc.subjecthealthy nutritioneng
dc.subjectobesityeng
dc.subjectnutrition componentseng
dc.subjectconsumer basketeng
dc.titleVýživa v předškolním věku a její standardy.cze
dc.title.alternativeNutrilon in Preschool Age and its Standardseng
dc.typebakalářská prácecze
dc.identifier.stag31509
dc.description.abstract-translatedThe aim of this Bachelor´s thesis is to determine the level of food for children in kindergarten. A theoretical part will describe the individual nutrition components of preschool children. This part will also include a summary of significant factors important for the healthy development of children, such as a proper ratio of vitamins and minerals for proper observance of drinking mode during the day. A practical part will deal with monitoring of fulfillment of nutrition standards and nutritional values in the monthly diet and consumer basket. It will also focus on the prevalence of overweight and obesity among preschool children and pupils of primary schools. Based on the measurements will pass through a comparison of collected data. In the questionnaire will be surveyed the parents´ opinions on food for children in kindergarten, children eating habits at home and their physical activity in the frame of their obesity prevention.eng
dc.date.accepted2014-04-28
dc.description.departmentPedagogická fakultacze
dc.thesis.degree-disciplineSociální pedagogikacze
dc.thesis.degree-grantorJihočeská univerzita. Pedagogická fakultacze
dc.thesis.degree-nameBc.
dc.thesis.degree-programSpecializace v pedagogicecze
dc.description.gradeDokončená práce s úspěšnou obhajoboucze


Soubory tohoto záznamu

Thumbnail
Thumbnail
Thumbnail

Tento záznam se objevuje v

Zobrazit minimální záznam