Zobrazit minimální záznam

dc.contributor.advisorJílková, Olga
dc.contributor.authorDoležalová, Markéta
dc.date.accessioned2021-12-08T08:46:48Z
dc.date.available2021-12-08T08:46:48Z
dc.date.issued2014
dc.date.submitted2014-05-02
dc.identifier.urihttps://dspace.jcu.cz/handle/20.500.14390/31056
dc.description.abstractCílem bakalářské práce je objasnit, které skutečnosti nejvíce ovlivnily stravovací návyky studentů a zároveň porovnat návyky studentů gymnázia a studentů oborů středního vzdělání s výučním listem. Teoretická část se bude zabývat smyslem správné výživy, a to zejména ve vývojovém období dospívání. Tomuto bude předcházet historický a současný pohled na stravovací návyky. Dále se bude věnovat výživě, a to především zdravé výživě. Na závěr této části upozorní na problémy související se špatným příjmem potravy. Praktická část se pokusí zachytit konkrétní vlivy na stravování dospívajících. Pomocí metody dotazníku osloví studenty gymnázia a učně středního vzdělání s výučním listem. Výsledky budou sumarizovány, vyhodnoceny a interpretovány. V závěru budou formulována doporučení ve vztahu ke studentům, jejich rodičům i škole.cze
dc.language.isocze
dc.publisherJihočeská univerzitacze
dc.rightsBez omezení
dc.subjectvýživacze
dc.subjectzdravá výživacze
dc.subjectstravovací návykycze
dc.subjectdospívánícze
dc.subjectporuchy přijmu potravycze
dc.subjectnutritioneng
dc.subjecthealthy eatingeng
dc.subjecteating habitseng
dc.subjectadolescenceeng
dc.subjecteating disorderseng
dc.titleKteré skutečnosti nejvíce ovlivnily stravovací návyky studentů?cze
dc.title.alternativeWhich factors influnced the students' eating habits the most?eng
dc.typebakalářská prácecze
dc.identifier.stag33693
dc.description.abstract-translatedAim of this work is to clarify the fact that most influenced the eating habits of students and compare the habits of high school students and apprentices fields of secondary education with a vocational certificate . The theoretical part will deal with a sense of good nutrition , especially during the development period of adolescence. This will be preceded by a historical and contemporary look at eating habits. Will also be paid to nutrition , particularly nutrition. To conclude this section highlights the problems associated with poor food intake. The practical part will attempt to capture specific influences on adolescent eating . Using this method, the questionnaire addresses the grammar school students and apprentices secondary education with a vocational certificate . The results will be summarized , analyzed and interpreted. In conclusion, recommendations will be formulated in relation to students , their parents and school.eng
dc.date.accepted2014-05-27
dc.description.departmentPedagogická fakultacze
dc.thesis.degree-disciplineUčitelství odborných předmětůcze
dc.thesis.degree-grantorJihočeská univerzita. Pedagogická fakultacze
dc.thesis.degree-nameBc.
dc.thesis.degree-programSpecializace v pedagogicecze
dc.description.gradeDokončená práce s úspěšnou obhajoboucze


Soubory tohoto záznamu

Thumbnail
Thumbnail
Thumbnail

Tento záznam se objevuje v

Zobrazit minimální záznam