dc.contributor.advisor | Jílková, Olga | |
dc.contributor.author | Doležalová, Markéta | |
dc.date.accessioned | 2021-12-08T08:46:48Z | |
dc.date.available | 2021-12-08T08:46:48Z | |
dc.date.issued | 2014 | |
dc.date.submitted | 2014-05-02 | |
dc.identifier.uri | https://dspace.jcu.cz/handle/20.500.14390/31056 | |
dc.description.abstract | Cílem bakalářské práce je objasnit, které skutečnosti nejvíce ovlivnily stravovací návyky studentů a zároveň porovnat návyky studentů gymnázia a studentů oborů středního vzdělání s výučním listem.
Teoretická část se bude zabývat smyslem správné výživy, a to zejména ve vývojovém období dospívání. Tomuto bude předcházet historický a současný pohled na stravovací návyky. Dále se bude věnovat výživě, a to především zdravé výživě. Na závěr této části upozorní na problémy související se špatným příjmem potravy.
Praktická část se pokusí zachytit konkrétní vlivy na stravování dospívajících. Pomocí metody dotazníku osloví studenty gymnázia a učně středního vzdělání s výučním listem. Výsledky budou sumarizovány, vyhodnoceny a interpretovány. V závěru budou formulována doporučení ve vztahu ke studentům, jejich rodičům i škole. | cze |
dc.language.iso | cze | |
dc.publisher | Jihočeská univerzita | cze |
dc.rights | Bez omezení | |
dc.subject | výživa | cze |
dc.subject | zdravá výživa | cze |
dc.subject | stravovací návyky | cze |
dc.subject | dospívání | cze |
dc.subject | poruchy přijmu potravy | cze |
dc.subject | nutrition | eng |
dc.subject | healthy eating | eng |
dc.subject | eating habits | eng |
dc.subject | adolescence | eng |
dc.subject | eating disorders | eng |
dc.title | Které skutečnosti nejvíce ovlivnily stravovací návyky studentů? | cze |
dc.title.alternative | Which factors influnced the students' eating habits the most? | eng |
dc.type | bakalářská práce | cze |
dc.identifier.stag | 33693 | |
dc.description.abstract-translated | Aim of this work is to clarify the fact that most influenced the eating habits of students and compare the habits of high school students and apprentices fields of secondary education with a vocational certificate .
The theoretical part will deal with a sense of good nutrition , especially during the development period of adolescence. This will be preceded by a historical and contemporary look at eating habits. Will also be paid to nutrition , particularly nutrition. To conclude this section highlights the problems associated with poor food intake.
The practical part will attempt to capture specific influences on adolescent eating . Using this method, the questionnaire addresses the grammar school students and apprentices secondary education with a vocational certificate . The results will be summarized , analyzed and interpreted. In conclusion, recommendations will be formulated in relation to students , their parents and school. | eng |
dc.date.accepted | 2014-05-27 | |
dc.description.department | Pedagogická fakulta | cze |
dc.thesis.degree-discipline | Učitelství odborných předmětů | cze |
dc.thesis.degree-grantor | Jihočeská univerzita. Pedagogická fakulta | cze |
dc.thesis.degree-name | Bc. | |
dc.thesis.degree-program | Specializace v pedagogice | cze |
dc.description.grade | Dokončená práce s úspěšnou obhajobou | cze |